«Bilă» fuge de chinezării!

Ultima actualizare:
Supă de şarpe
Supă de şarpe

A plecat de două luni de la Steaua şi nu s-a mai uitat în urmă! Marius Bilaşco a ales să se ducă tocmai în China, la Tianjin Teda, echipă cu care a semnat un contract pe un an şi jumătate.

„Mi-a fost foarte greu în primele zile când am ajuns în China", a mărturisit fostul atacant al Stelei pentru Click!.

De abia când a pus piciorul pe pământ asiatic, Marius Bilaşco a realizat cât de mult i se va schimba viaţa în perioada pe care o va petrece la Tianjin, un oraş cu o populaţie de peste 10 milioane de locuitori, adică aproape cât jumătate din cea a României.

„La început, nu-mi dădeam seama ce e cu mine, ce vor oamenii de la mine... Dificilă rău perioada de tranziţie, dar, după două luni, pot spune că am învăţat o grămadă de lucruri.

Mi-a fost greu şi cu clima. De abia m-am obişnuit cu umiditatea care e aici şi cu căldura. Cu limba lor...ce să zic! Nu înţeleg nimic, n-am învăţat niciun cuvânt.

Este foarte, foarte grea! Nici dacă aş face cursuri intensive cred că nu aş reuşi să vorbesc. Mă înţeleg însă cu toată lumea în engleză, aşa că n-am probleme de comunicare", îşi începe atacantul povestea.

„Am fost şocat de cât de mari sunt oraşele şi ce furnicar de oameni e peste tot. Cu toate astea, n-am văzut deloc blocaje în trafic, cum sunt la noi! De condus nu conduc, umblu doar cu taxiul", spune fotbalistul.

Campion cu Unirea Urziceni, „Bilă" nu s-a încumetat să guste din preparatele tradiţionale asiatice: "Mi-a fost groază cu mâncarea până să aflu că poţi găsi la restaurante preparate din bucătăria europeană.

N-am mâncat şerpi, câini şi alte ciudăţenii de genul acesta. Mănânc paste, legume, orez, lucruri pe care le găseam şi în România la restaurantele chinezeşti, numai că aici sunt mult mai gustoase".

Supă de şarpe

Şobolani fierţi
Şobolani fierţi

Şobolani fierţi

Fructe de mare crude în sos de mentă
Fructe de mare crude în sos de mentă

Fructe de mare crude în sos de mentă

Ţine legătura cu steliştii
Ţine legătura cu steliştii

Deşi a plecat din Ghencea, atacantul a rămas în relaţii foarte apropiate cu Brandan, Galamaz şi Tătăruşanu.

„Cu ei vorbesc foarte des la telefon, mă interesez de viaţa lor, ei de a mea şi tot aşa", explică Marius, care nu ratează niciun meci din campionatul intern:

"Nu regret că am plecat de la Steaua, a fost o provocare pentru mine China! Acum îi urmăresc pe băieţi de la distanţă, doar ca suporter".

S-a integrat rapid în echipă

Marius spune că s-a adaptat relativ repede la stilul de joc al echipei sale, care diferă mult de restul formaţiilor din prima ligă chineză:

"Antrenorul nostru e olandez şi a adus multe lucruri europene în stilul de joc al echipei. Faţă de celelalte cluburi, care mizează pe joc direct pe vârfuri, noi combinăm mai mult, pasăm, dominăm adversarul".

Din punct de vedere al infrastructurii în fotbal, Bilaşco spune că suntem la distanţă mare faţă de asiatici:

"Aici se investesc foarte mulţi bani în stadioane, centre pentru juniori. Nu se poate face o comparaţie cu ce se întâmplă în România".

Iubita stă cu el

Marius nu este singur la Tianjin, ci alături de iubita lui. „Când am decis să plec, am discutat cu iubita şi am decis să vină cu mine, mi-a fost mult mai uşor cu ea alături", a explicat fotbalistul, care a marcat deja în campionatul din China.


    Ţine legătura cu steliştii
Ţine legătura cu steliştii

Bilaşco n-a vrut să-şi caute apartament, preferând să locuiască la un hotel aflat aproape de baza de pregătire a echipei sale, Tianjin Teda: "La hotel avem tot ce ne trebuie, nu avea nici un rost să ne complicăm, să căutăm casă".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Louis fotografie aniversară la 6 ani jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net