Blatter vrea să mute Mondialele

Ultima actualizare:

    În faţa sălii unde s-a disputat Congresul FIFA a avut loc o manifestaţie a opozanţilor lui Sepp BlatterFoto: Guliver/GettyImages
În faţa sălii unde s-a disputat Congresul FIFA a avut loc o manifestaţie a opozanţilor lui Sepp BlatterFoto: Guliver/GettyImages

Scandalul de corupţie din fotbalul mondial a ajuns la un nou nivel. Conducătorii UEFA ameninţă cu boicotul Cupei Mondiale din 2018 dacă Sepp Blatter va fi reales ca preşedinte FIFA. Alegerile s-au terminat după închiderea ediţiei.

Michel Platini, preşedintele FIFA, a fost extrem de virulent la adresa lui Sepp Blatter, pe care îl consideră vinovat de întreaga afacere cu bani negri care se desfăşoară la FIFA de aproape două decenii. Astfel, s-a decis ca în cazul în care Blatter va fi reales preşedinte al forului mondial, conducătorii federaţiilor europene să se întâlnească într-o reuniune de urgenţă înaintea finalei Ligii Campionilor.

Alegerile pentru funcţia de preşedinte al FIFA au avut loc vineri, după închiderea ediţiei. Cei doi candidaţi erau elveţianul Sepp Blatter, cel care încerca obţinerea unui al cincilea mandat, şi prinţul Ali Bin Al-Hussein al Iordaniei. Blatter a susţinut în discursul său de ieri, că tot scandalul nu e decât un scenariu pus la cale de vestici şi de americani! Mai mult, în încercarea de a scăpa basma curată, el a declarat că nu ar fi nici o problemă dacă turneele CM din 2018 şi 2022 ar avea loc în alte ţări decât Rusia şi Qatar, nominalizând Anglia şi SUA ca posibile gazde!

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net