Blazonul obligă. Învinsă în ultimele 3 meciuri, naționala de fotbal înfruntă Anglia

Ultima actualizare:

    Andrei Ivan a marcat unicul gol al României în meciul cu GeorgiaFoto: EPA-EFE
Andrei Ivan a marcat unicul gol al României în meciul cu GeorgiaFoto: EPA-EFE

România are un bilanț pozitiv în fața Angliei, formație în fața căreia n-a mai pierdut din 1970. Bilanțul înregistrat de naționala noastră de când a fost numit Mirel Rădoi este, în schimb, unul dezamăgitor: cinci victorii, un egal și șase înfrângeri! Și aceasta în contextul în care „tricolorii” au câștigat la „masa verde” (3-0) meciul cu Norvegia.

Tocmai de aceea atât oamenii de fotbal din țara noastră, cât și fanii dau semne că nu vor mai tolera un nou eșec. Iar presiunea acestora amplifică dificultatea testului cu Anglia, de duminică. Mai cu seamă că și blazonul îi obligă pe oamenii lui Rădoi să obțină un rezultat pozitiv. Practic, în 11 meciuri disputate contra Angliei România a obținut trei victorii  și cinci egaluri, înregistrând doar două  eșecuri. În plus, naționala noastră n-a mai pierdut în fața britanicilor de la CM din 1970. Adică de 51 de ani.   Încolțit la conferința de presă de după meciul cu Georgia, Rădoi s-a justificat: „E foarte greu să facem şi schimbul de generaţii, să ne calificăm şi la Euro, să şi câştigăm Liga Naţiunilor, să avem şi rezultate, să jucăm şi spectaculos. Mă întreb la câte turnee finale am fost. Nu este o ironie, este pur şi simpu adevărul. Am pierdut cu Armenia şi Georgia.  În momentul acesta toată lumea se va gândi câte goluri ne va marca Anglia. Eu cred că vom merge acolo la fel cum am făcut în această seară (n.r.  – miercuri), cu determinare şi cu atitudine”.

Vor lipsi Cristea și Tănase

Față de lotul convocat pentru aceste partide test, România va aborda confruntarea cu Anglia fără  doi jucători. În urma unui traumatism la piciorul stâng, Iulian Cristea a devenit indisponibil și pentru partida cu Anglia și a părăsit cantonamentul tricolorilor. Acesta fusese convocat de urgență în urma unei alte accidentări, a fundașului Andrei Burcă. Tot vineri a părăsit lotul și Florin Tănase. Eliminat cu Georgia, căpitanul lui FCSB a devenit indisponibil cel puțin pentru meciul cu Anglia.Programată pe Riverside Stadium, partida de mâine (duminică, 6 iunie), va începe la 19:00, fiind transmisă pe PRO TV și la Radio România Actualități. 

Meciurile România - Anglia la fotbalRomânia – Anglia 0-2 (24 mai 1939, amical)România – Anglia 0-0 (06 noiembrie 1968, amical)Anglia – România 1-1 (15 ianuarie 1069, amical)Anglia – România 1-0 (02 iunie 1970, Campionat Mondial)România – Anglia 2-1 (15 octombrie 1980, preliminarii CM 1982)Anglia – România 0-0 (29 aprilie 1981, preliminarii CM 1982)România – Anglia 0-0 (01 mai 1985, preliminarii CM 1986)Anglia – România 1-1 (11 septembrie 1985, preliminarii CM 1986)Anglia – România 1-1 (12 octombrie 1994, amical)România – Anglia 2-1 (22 iunie 1998, Campionat Mondial)Anglia – România 2-3 (20 iunie 2000, Campionat European)

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net