Bourceanu a jucat pentru Trabzon în ultimul război cu Fenerbahce. Vezi de unde se trage marea rivalitate între cele două cluburi!

Ultima actualizare:

    Bopurceanu a jucat 16 meciuri pentru Trabzonspor, dintre care 14 în campionat şi două în Liga EuropaFoto: AP
Bopurceanu a jucat 16 meciuri pentru Trabzonspor, dintre care 14 în campionat şi două în Liga EuropaFoto: AP

Fanatismul turcilor era cunoscut şi până acum, dar puţini ştiau că şi alte dueluri în afara triadei din Istanbul, Fenerbahce – Galatasaray, Beşiktaş, crează atâtea emoţii. Ei bine, tragedia de sâmbătă seara nu este decât vârful icebergului întâlnirilor directe, iar un român a fost şi el implicat în cel mai recent episod.

Trabzonspor şi Fenerbache se antipatizează de la finalul anilor 1970, dar rivalitatea lor n-a escaldat niciodată în violenţe de stradă. Era ceva mai degrabă provincie versus capitală, fotbalistic vorbind, pentru că politic, Ankara e capitala Turciei. Orgoliul s-a tranformat însă în ură pură la finalul stagiunii 2010-2011, când Trabzon şi Fenerbahce au încheiat cu câte 82 de puncte, dar trupa din Istanbul a fost declarată campioană pentru că a marcat patru goluri în plus. A fost o mare dezamăgire pentru oraşul aflat pe ţărmul sudic al Mării Negre, dar cei de la Trabzon nu s-au putut împăca cu ratarea titlului din alte motive. Procuratura a arestat în acel an pentru blaturi întreaga conducere a celor de la Fenerbahce, iar UEFA le-a interzis acestora participarea în Liga Campionilor, învitând-o în locul lor chiar pe Trabzonspor.

Fenerbache le-a furat titlul din 2011

Dreptate făcută în Europa, doar că pe plan intern s-a refuzat acordarea titlului către aceeaşi Trabzon, care nu nu-l mai câştigase din 1984, trofeul rămânând în palmaresul lui Fener. De atunci, fiecare întâlnire dintre cele două cluburi s-a lăsat cu scandal, frustarea celor de la Trabzon fiind de nestins.

Aşa s-a întâmplat şi anul trecut, pe 10 martie, în ultimul joc de pe Stadionul Huseyin Avni Aker, în care Alex Bourceanu a fost titular. Românul a văzut cu ochii lui cum fanii lui Trabzon au aruncat din tribune spre jucătorii lui Fener cu tot ce le-a venit la mână, iar la pauză, când oaspeţii conduceau cu 1-0, partida a fost suspendată. La comisii, trupa din Istanbul a avut din nou câştig de cauză şi a primit victorie cu 3-0 la masa verde.

Acest ultim incident pare să fi alimentat şi mai mult ura celor de la Trabzon, care abia au aşteptat trecerea acestui an pentru a le face rivalilor ce le-au făcut sâmbătă seara.

Vezi mai jos imagini cu ce s-a întâmplat aseară, dar şi de la ultima partidă, în care Alex Bourceanu a fost titular pentru Trabzonspor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net