Budescu i-a luat faţa lui Alibec. Mijlocaşul e noul "rege" din Liga I!

Ultima actualizare:

    Budescu şi Alibec, cei mai scumpi jucători din Liga I
Budescu şi Alibec, cei mai scumpi jucători din Liga I

Mijlocaşul ofensiv de la FCSB e noul lider al cotelor de piaţă din Liga I, profitând de prăbuşirea colegului său de echipă.

Site-ul german transfermarkt.de a dat ora exactă în ceea ce priveşte valorea economică a fotbaliştilor din campionatul nostru. În timp ce Denis Alibec a scăzut de la 3 la 2,2 milioane de euro, Constantin Budescu a urcat spectaculos de la 1,8 la 2,3 milioane.

Sezonul din Liga I a început vara trecută cu răsfăţatul Alibec în postura de star incontestabil. Cotat la trei milioane de euro, vârful roş-albaştrilor trebuia să producă explozia pe care o aştepta în primul rând patronul Becali. Finanţatorul FCSB nici n-a vrut să audă de oferte sub 10 milioane de euro, iar Alibec nu l-a ajutat deloc. Fără gol marcat în actuala ediţie de campionat, atacantul care mâine va împlini 27 de ani a terminat stagiunea de toamnă în genunchi, şifonându-şi serios imaginea. Urmările au fost dramatice pentru Denis Alibec, inclusiv pe piaţa internaţională a transferurilor. La finalul lui 2017, specialiştii de la transfermarkt.de au actualizat valorile de piaţă ale jucătorilor din Liga I, iar Alibec a făcut un pas mare în spate. Astfel, cele trei milioane de euro au intrat la apă, cota sa fiind acum de numai 2,2 milioane de euro, cu 800.000 de euro mai puţin.

Dacă Alibec e în cădere liberă, sunt şi veşti bune din tabăra FCSB. În primul rând, coordonatorul Budescu a devenit cel mai scump jucător din Liga I, nemţii de la transfermarkt.de crescându-i cota cu jumătate de milion de euro, de la 1,8 la 2,3 milioane. Practic, asistăm la un schimb de ştafetă în fruntea ierarhiei între bunii prieteni Alibec şi Budescu. Interesant e faptul că mijlocaşul de la FCSB nu e în cel mai bun moment al carierei din punct de vedere economic. La începutul lui 2016, Budescu ajunsese şi el la trei milioane de euro, dar transferul eşuat în China l-a coborât până la un milion de euro.

FCSB-ul domină categoric clasamentul celor mai scumpi fotbalişti din campionatul intern. În afară de Alibec şi Budescu, roş-albaştrii mai au patru nume în primii şapte (portarul Niţă, fundaşul Benzar, mijlocaşul Tănase şi atacantul Gnohere).


    Alex Băluţă
Alex Băluţă

Printre cei şase stelişti de top şi-a făcut loc marea speranţă a Craiovei, Alexandru Băluţă. Internaţionalul de 27 de ani a atins borna de două milioane de euro, cu 700.000 de euro peste vechea evaluare.

Băluţă e singurul „intrus” în Top 7:

Jucător        Echipă        Cotă de piaţă

1. Constantin Budescu   FCSB          2,3

2. Denis Alibec     FCSB          2,2

3. Alex Băluţă      Craiova       2

4. Florin Niţă        FCSB          2

5. Romario Benzar         FCSB          1,8

6. Florin Tănase   FCSB          1,8

7. Harlem Gnohere        FCSB          1,6

*sume exprimate în milioane de euro.


    Dennis Man
Dennis Man

Sezonul excelent parcurs la FCSB de tânărul mijlocaş Dennis Man (19 ani) a fost răsplătit aşa cum se cuvine de cei de la transfermarkt.de. Începând din luna ianuarie 2018, Man are o cotă de piaţă de 1,2 milioane de euro, dublându-şi valoarea (600.000 de euro) din urmă cu jumătate de an. Impresionantă e şi creşterea golgheterului Gnohere, de la un milion de euro la 1,6 milioane de euro, semn că Gigi Becali ar putea scoate bani frumoşi de pe urma atacantului francez.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net