Preşedinte al Ligii Germane de Fotbal (DBL), Christian Seifert a anunţat că ediția 2019/2020 din 1.Bundesliga, întreruptă de pandemia de Covid-19, se va relua în 16 mai. Atunci, la ora 16.30, va fi programat meciul Borussia Dortmund - Schalke 04, contând pentru etapa cu numărul 16.


Programul complet al acestei runde este următorul:
Sâmbătă, 16 mai
Borussia Dortmund - Schalke 04 
RB Leipzig - Freiburg 
Hoffenheim - Hertha Berlin
Fortuna Dusseldorf - Paderborn
Augsburg - Wolfsburg
Eintracht Frankfurt - Borussia Monchengladbach
Duminică, 17 mai
FC Köln - Mainz
Union Berlin - Bayern Munchen
Luni, 18 mai
Werder Bremen - Bayer Leverkusen
Aceasta etape ar fi trebuit să se desfășoare în intervalul 13-15 martie.
Miercuri, în urma unei videoconferințe la care au participat cancelarul Angela Merkel şi conducătorii celor 16 landuri ale Germaniei s-a dat ”undă verde” reluării întrecerii din Bundesliga. "Bundesliga se poate relua începând cu a doua jumătate a lunii mai, respectând regulile convenite. Ultimele cifre ale Institutului Robert-Koch sunt foarte pozitive. Am ajuns în punctul în care am reuşit să încetinim răspândirea virusului", a declarat cancelarul.
Potrivit presei germane, liga și federația de fotbal din Germania au întocmit un manual detaliat pentru cluburi cu privire la modul în care meciurile din ultimele nouă etape ale ediției 2019/2020 a primei ligi să se poată desfăşura într-un mediu cât mai sigur posibil, cu respectarea regulilor de distanţare în afara terenului şi cu testarea frecventă a tuturor celor implicaţi.
Cele 36 de cluburi din primele două ligi germane au început, săptămâna trecută, testarea jucătorilor și personalului. După 1.724 controale efectuate au fost depistate 10 persoane pozitive cu virusul Covid-19. Fotbaliştii se antrenează deja, dar cu măsuri stricte de securitate pentru a împiedica răspândirea coronavirsului.
Liga Germană de Fotbal (DFL) va avea o adunare generală, joi, 7 mai, cu reprezentanţii celor 36 de cluburi din primele două ligi de fotbal, pentru a discuta despre măsurile necesare în vederea unei eventuale reluări a meciurilor. 
Campionatul german de fotbal a fost întrerupt la 13 martie, din cauza pandemiei de Covid-19. 1.Bundesliga a fost întreruptă după 25 de etape jucate din 34. În clasament, Bayern Munchen ocupă locul 1, cu 55 de puncte, fiind urmată de Borussia Dortmund (51 de puncte) şi de RB Leipzig, (50 de puncte).

 
 
Loading...