Burleanu: “Gestul lui Stanciu strică imaginea fotbalului românesc”

Ultima actualizare:

    Nicolae Stanciu le-a arătat semne obscene suporterilor adverşifoto: captură Digi Sport
Nicolae Stanciu le-a arătat semne obscene suporterilor adverşifoto: captură Digi Sport

Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, a declarat că semnele obscene arătate de stelistul Nicolae Stanciu către fanii celor de la Pandurii aduce prejudici fotbalului autohton. Jucătorul ar putea fi suspendat pentru ieşirea sa grosolană, Federaţia urmând să sesizez comisiile, dacă Liga Profesionistă de Fotbal nu o va face.

"Dacă ne referim la gestul pe care l-a avut (n.r. - Nicolae Stanciu), atunci procedura spune că organizatorul competiţiei trebuie să sesizeze comisiile, în cazul acesta LPF. Dacă LPF nu o va face, federaţia o va face aşa cum a făcut-o şi în celelalte cazuri.

Dincolo de această procedură, trebuie să înţelegem că toate aceste gesturi nu fac bine fotbalului. Şi dacă tot ne plângem că nu avem bani în fotbal la nivel de cluburi ar fi bine să ne gândim care este reacţia pe care o produce un astfel de comportament. Şi chiar aş solicita preşedinţilor de club să fie mult, mult mai atenţi la ce mesaje transmit jucătorilor, antrenorilor care intră în această morişcă a declaraţiilor şi gesturilor. Şi să nu ne aşteptăm că vor năvăli sponsorii şi suporterii pe stadioane dacă aceste gesturi continuă", a declarat Burleanu.

Mijlocaşul a fost surprins la finalul meciului cu Pandurii, pe 30 martie, făcând gesturi obscene spre suporterii din tribunele stadionului de la Severin.

LPF nu a reacţionat nici până azi în acest caz, deşi asupra lui Săpunaru, jucătorul Pandurilor, a luat imediat măsuri pentru gesturi asemănătoare. Fotbalistul gorjenilor a fost suspendat pentru o etapă, la nici 48 de ore de la finalul partidei, şi nu a putut fi folosit în meciul cu Astra, 0-0.

A doua zi după meci, Nicolae Stanciu şi-a cerut scuze pentru reacţia avută, prin intermediul unei postări pe contul personal de Facebook. "Regret gestul făcut după meciul cu Pandurii, nu am nicio scuză şi nici nu sunt tipul de om care să reacţioneze aşa! Totuşi... Nu pot accepta când cineva îmi înjură familia sau pe cei apropiaţi", a scris Stanciu.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net