Burleanu – Lupescu, cel mai murdar meci al primăverii

Ultima actualizare:

    Liga 1 şi Liga 3 vor avea în curând mai puţin echipe pentru a se preveni abandonulFoto: Click!
Liga 1 şi Liga 3 vor avea în curând mai puţin echipe pentru a se preveni abandonulFoto: Click!

Pe 18 aprilie avem cele mai importante alegeri din fotbalul românesc şi candidatura lui Ionuţ Lupescu a dat foc competiţiei. Din ceva cu final previzibil, adică Burleanu reales, totul s-a transformat într-un război cu cuţitele pe masă şi cu sfârşit deschis. Din păcate, se dau lovituri sub centură, se joacă murdar şi lipsit de fair-play.

Răzvan Burleanu e de patru ani preşedintele FRF, dar abia cu o lună înainte de alegeri a descoperit nişte informaţii compromiţătoare din mandatul lui Mircea Sandu, care pot fi asociate şi cu Ionuţ Lupescu. Sau cel puţin aşa vrea el să creadă lumea. De câteva zile, actualul şef de la Casa Fotbalului bombardează spaţiul public cu tot felul de contracte vechi şi, dacă legale, cu siguranţă imorale pentru fosta administraţie. Ultimele dezvăluiri reprezintă nişte contracte între Federaţie şi câteva firme de turism la care acţionar era chiar Mircea Sandu şi care, în orice lume normală, ar reprezenta un conflict evident de interese. Desigur, nu “Naşu” e ţinta, ci omul pe care acesta îl girează acum pentru detronarea lui Burleanu, Ionuţ Lupescu, angajat la FRF în respectiva perioadă. Şi Lupescu şi-o cam merită pentru că a avut proasta inspiraţie să-şi lanseze candidature cu un personaj ca Sandu de mână, iar apoi să propovăduiască noul. În orice alt context, aceste dezvăluiri l-ar valida pe actualul preşedinte al FRF şi ar demonstra că, într-adevăr, s-a făcut un progres după schimbul Sandu – Burleanu. Câteva întrebări ne macină, însă.

Deplasări prin firma de turism a lui Sandu

De ce abia acum? De ce aşa de târziu? Şi ce s-ar fi întâmplat dacă Lupescu nu s-ar fi decis să candideze într-un final? Ar mai fi scos Burleanu din sertar aceste hârtii compromiţătoare pentru Sandu şi Lupescu, dar gloanţe oarbe pentru Puşcaş şi Răducanu, ceilalţi doi adversari? Nu ştim răspunsul, dar modul în care s-a procedat ne goleşte pe noi de entuziasm şi pe Burleanu de bună credinţă. Totul ne duce cu gândul că actualul şef al FRF nu a fost, de fapt, atât de hotărât să dezgroape adevărul pentru ca vinovaţii să plătească şi să se facă câtuşi de puţin dreptate, ci pentru a-l păstra ca armă secretă sau as în mânecă pentru vremuri mai grele şi problem în păstrarea funcţiei, care par că au venit. Asta spune şi Lupescu care, ca şi Burleanu în urmă cu 4 ani, ne promite audite financiare şi sesizarea în timp record a autorităţilor în cazul în care va descoperi ilegalităţi.


    Sandu nu e implicat oficial în alegeri, dar e de partea lui Lupescu şi Burleanu încearcă să-l lovească pe Kaizer prin ricoşeuFoto: Click!
Sandu nu e implicat oficial în alegeri, dar e de partea lui Lupescu şi Burleanu încearcă să-l lovească pe Kaizer prin ricoşeuFoto: Click!

”Iată că a început campania murdară de care vă anunțam zilele trecute. Este foarte interesant că președintele FRF a așteptat patru ani până să descopere atâtea atrocități comise de către mine. Vă promit că, în cazul meu, nu va dura atâta timp, iar lucrurile pe care le voi descoperi vor lua calea normală a justiției. Așa trebuia să procedeze și președintele FRF dacă avea suspiciuni de asemenea natură. Sunt convins că ultimul atac va fi urmat și de altele. Sunt consecința temerilor din ce în ce mai mari că vor pierde alegerile”, a răspuns Lupescu, aparent just. Rămâne de văzut dacă, în cazul în care va avea această ocazie, se va ţine de cuvânt mai bine decât Burleanu.

Sandu voia s-o introducă pe Raluca pe piaţa din Rusia

Un alt document scos de la naftalină de Răzvan Burleanu este o scrisoare trimisă de Mircea Sandu în calitatea de preşedinte al FRF unui oficial rus de la UEFA şi în care îi cere acestuia s-o ajute pe fata lui, Raluca, în nişte afaceri cu îngrăşăminte chimice. Nu ştim cum s-a soldat totul, dar hârtia are antetul Federaţiei şi e clar că “Naşu” s-a folosit de funcţie pentru a obţine foloase personale. Totuşi, actualul şef al FRF ar trebui să realizeze în curând că nu candidează împotriva lui Sandu, ci a lui Lupescu, şi ar avea nevoie de ceva documente de pe la UEFA dacă vrea să câştige alegerile în acest mod.


    Lupescu are o şansă mare să devină preşedinte FRFMediafax
Lupescu are o şansă mare să devină preşedinte FRFMediafax

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net