Burleanu: "Până la finalul Euro 2016 avem selecţioner nou"

Ultima actualizare:

    Răzvan Burleanu
Răzvan Burleanu

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunţat că Iordănescu e istorie la naţională şi negociază cu mai mulţi antrenori români şi străini, urmând să anunţe noul selecţioner până la finalul Euro 2016. Varianta Olăroiu a picat, acesta refuzând să preia echipa naţională.

"În urma unui proces de analiză pe care l-am avut cu colegii mei, dar şi cu oameni din afara Federaţiei, am ajuns la un set de soluţii care nu mai pot fi amânate. Dacă facem o analiză, există două modele: modelul liberal şi cel intervenţionist. În situaţii de criză, modelul intervenţionist este cel care te poate scoate din această criză. Eu, ca preşedinte al FRF, îmi voi asuma aceste decizii.

Până la finalul Campionatului European, vom anunţa noul selecţioner. Vreau să-i mulţumesc domnului Iordănescu pentru că şi-a asumat o mare responsabilitate după plecarea lui Victor Piţurcă şi ne-a dus după opt ani la un turneu final", a spus Burleanu, într-o conferinţă de presă.

Noul antrenor trebuie să aibă peste zece ani de experienţă

"Am avut discuții și cu antrenori români. Am avut discuții cu Olăroiu, care nu va putea accepta propunerea noastră, pentru că e încă sub contract. În ceea ce privește profilul, ne dorim un antrenor cu peste 10 ani de experiență la nivel înalt, care să fi câștigat trofee, să aibă autoritate și în același timp să poată și să-și asume să ducă echipa națională la un Campionat Mondial, pentru că nu vom avea parte de o campanie de calificare ușoară. Vedem Polonia cum a jucat în faza grupelor și care e calificată. Avem nevoie de un antrenor foarte foarte motivat și care să-și dorească performanță", a mai spus preşedintele Federaţiei.

Va fi mai bine plătit ca Iordănescu şi Piţurcă

"Domnul Anghel Iordănescu este în concediu, ne vom consulta și cu dânsul, dar vă zic sincer că suntem deschiși ambelor variante, atât de antrenor român, cât și de antrenor străin. Trebuie să fim cu picioarele pe pământ când vorbim de un antrenor străin. Niciodată ca Federație nu putem concura din punct de vedere financiar cu o echipă de club din Bundesliga, La Liga, Premier League. Dacă găsim un asemenea antrenor, acesta trebuie să fie foarte motivat.

Domnul Anghel Iordănescu nu a avut cel mai mic salariu la acest turneu final. Avem capacitatea ca noul selecţioner sa fie mai bine plătit decât ultimii doi selecţioneri. Da, suntem în discuţii şi cu antrenori prezenţi la turneul final. Nu o să dau însă niciun nume. Când ne-am despărțit de Pițurcă am zis că nu o să mai fim luați prin surprindere în ceea ce privește selecționerul. În momentul de față discutăm cu mai mulți antrenori. De aceea am și spus că până la finalul Campionatului European vom prezenta numele noului selecționer. Viitorul selecţioner nu va putea fi şi la club, şi la echipa naţională", a anunţat Burleanu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net