Burleanu:”Putem pierde organizarea Euro-2020”

Ultima actualizare:

    Răzvan Burleanu
Răzvan Burleanu

Președintele Feederației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a tras un semnal de alarmă vizavi de șansele României de amai găzdui partide de la Campionatul European din 2020.

România ar trebui să organizeze trei partide din faza grupelor și una din optimi în caddrul Campionatului European din 2020. Cu toate astea, problemele de infrastructură ne pun în situația penibilă de a nu ne mai putea respecta înțelegerile față de forul european.

”Nu sunt deloc optimist şi chiar vreau să trag un semnal de alarmă. În momentul de faţă vorbim de un risc major de a pierde organizarea Euro-2020. Asta e realitatea astăzi. Nu avem autostradă care să lege Bucureştiul de Budapesta, nu avem un metrou care să lege Capitala de aeroport. Vorbim de elemente foarte, foarte importante, pe care le monitorizăm cu mare atenţie. Unde stăm mai bine astăzi este în ceea ce priveşte bugetarea pe trei stadioane, Arcul de Triumf, Dinamo şi Rapid (n.r. - patru stadioane, şi Steaua), la CNI, pentru că avem deja studiile de fezabilitate făcute", a declarat Răzvan Burleanu, președintele FRF, la Digi24.

”În momentul de faţă nu avem o bugetare foarte clară, fiindcă ai două etape. Una în care schimbi suprafaţa de joc, văruieşti, schimbi scaune şi oferi condiţii de antrenament sau laşi în urmă patru stadioane moderne de fotbal în România. Noi ne dorim să avem patru stadioane moderne. Vorbim de o medie de 20.000 de locuri, atunci investiţia ar trebui să ducă undeva la 80-100 de milioane de euro, luând modelul arenei din Ploieşti, de 15.000 de locuri, care nu a costat mai mult de 15 milioane. Banii sunt din bugetul statului pentru moderrnizarea stadioanelor”, a mai precizat șeful fotbalului românesc.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net