Călăul Realului, Robert Lewandowski, antrenat de o karatistă

Ultima actualizare:

Cei care s-au pregătit pentru o finală de vis Barcelona - Real Madrid vor trebui să mai aştepte. După ce catalanii lui Messi au fost spulberaţi cu 4-0 de Bayern München, Borussia Dortmund a dat de pământ (4-1) cu Realul lui Jose Mourinho şi Cristiano Ronaldo.

Aşadar, în proporţie de peste 90 la sută, finalistele de la Londra se cunosc înainte de partidele retur de săptămâna viitoare. Miercuri seară, la Dortmund, madrilenii au privit neputincioşi la recitalul ofensiv al galben-negrilor de la Borussia.

„Cum îşi învaţă Mourinho copiii să numere? Unu, doi, trei, Lewandowski, cinci, şase...", este una dintre glumele care au circulat pe internet, sugestivă pentru ceea ce s-a întâmplat pe teren. Într-adevăr, a fost un „one man show" semnat de Robert Lewandowski. 8, 50, 55, 66 nu sunt numerele de la Loto, ci minutele în care internaţionalul polonez a îngropat-o de unul singur pe Real Madrid. „LeWanBasten", au scris ziarele germane, făcând un joc de cuvinte care aminteşte de marele Marco van Basten, primul fotbalist din istorie care a reuşit o astfel de performanţă, în 1992: patru goluri într-un meci de Liga Campionilor.

Lewandowski, omul momentului în fotbalul mondial, era un arhi-necunoscut în urmă cu trei ani, atunci când Borussia l-a cumpărat din Polonia, de la Lech Poznan, cu 4,5 milioane de euro.

Încă din copilărie, viaţa lui Robert s-a învârtit în jurul sportului. Astfel, tatăl său (decedat în 1995) a fost campion naţional la judo, iar mama Iwona a jucat volei profesionist.

Nu e de mirare că şi sora lui Lewandowski, Milena, a ales cariera de voleibalistă, fiind componentă a naţionalei de tineret. Mai mult, eroul de astăzi al Borussiei Dortmund, s-a legat sentimental tot de o sportivă.

Logodnica sa, Anna Stachurska, practică artele marţiale, câştigând în 2009 medalia de bronz la Cupa Mondială de Karate. Cei doi se înţeleg de minune, nunta fiind planificată în vara acestui an, la Varşovia. Ce frumos ar fi ca Lewandowski să-şi pună pirostriile alături de trofeul Ligii Campionilor!

"Suntem satisfăcuţi de acest rezultat, dar n-am făcut decât un singur pas spre calificare"

Robert Lewandowski,atacant Borussia

După „trădarea" lui Mario Götze, care a ales să se transfere din vară de la Borussia la Bayern (în schimbul clauzei de reziliere de 37 de milioane de euro), gruparea din Dortmund ar mai putea primi o lovitură de la marea rivală. Astfel, se pare că Bayern a făcut deja o ofertă concretă de 25 de milioane de euro pentru Robert Lewandowski. Cum contractul polonezului expiră în 2014, cei de la Borussia sunt tentaţi să accepte. Dacă va fi aşa, Götze şi Lewandowski vor juca cel mai probabil în finala Ligii chiar contra echipei la care vor evolua din toamnă.

În ciuda înfrângerii severe (1-4), Jose Mourinho nu şi-a pierdut speranţa de a o califica pe Real în finala Ligii. „Borussia a fost superioară, cu o mai mare agresivitate fizică şi mentală. Au câştigat toate duelurile. "În fotbal nimic nu e imposibil. Cred că putem recupera diferenţa în retur. Numai că trebuie să murim pe teren", a declarat tehnicianul al cărui obiectiv principal în acest sezon e câştigarea Ligii. Oricum ar fi, Mourinho îşi pregăteşte deja plecarea de la Real, viitoarea sa destinaţie fiind aproape sigur Chelsea Londra.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net