Calcule. Cum putem rata calificarea la Euro 2016

Ultima actualizare:

    Bogdan Stancu şi compania se vor bate cu ungurii pentru calificare indirect, dar până la finalFOTO: AP
Bogdan Stancu şi compania se vor bate cu ungurii pentru calificare indirect, dar până la finalFOTO: AP

România a remizat cu Finlanda, scor 1-1, şi în ciuda faptului că n-am reuşit din nou să câştigăm, există şi un revers al medaliei, pentru că încă stăm la mâna noastră. Totuşi, calificarea nu e încă adjudecată şi suntem obligaţi din nou să facem calcule. Cum putem rata calificarea la Euro 2016 vă spune Click!. Şi din păcate scenariul e realizabil.

Calcule. Cum putem rata calificarea la Euro 2016. România are în acest moment 17 puncte în grupa F şi e încă peste Ungaria în clasament, chiar dacă maghiarii au câştigat meciul cu Feroe, de aseară. Tricolorii au un punct mai mult decât vecinii de la vest, dar totul se poate răsturna în ultima etapă, cân noi jucăm cu insularii, iar ei în deplasare, cu Grecia, la Atena.

Dacă altădată nici nu puneam la socoteală meciurile cu Feroe, acum n-avem de ales decât să-i tratăm cât se poate de serios. Şi asta nu pentru că de asta depinde direct calificarea la Euro 2016, ci pentru că tâmplarii şi ospătarii chiar au învăţat fotbal. Dovadă stă meciul nostru direct, din tur, când la Ploieşti abia am câştigat cu un amărât de 1-0 obţinut pe final, şi oricum ne-a trecut glonţul pe la ureche. Apoi, România trebuie să fie avertizată de faptul că Feroe a învins în aceste preliminarii de două ori Grecia şi a condus şi aseară, la Budapesta.

Cum putem rata calificarea la Euro 2016: Totul depinde doar de noi

Să facem calcule despre cum putem rata calificarea la Euro 2016! În aceste condiţii, Keşeru şi compania sunt obligaţi să învingă pentru a nu sta la jocul rezultatelor. 3 puncte în Feroe ne califică automat, dar dacă obţinem unul singur şi Ungaria învinge în Grecia, atunci cădem pe locul 3, de baraj. Acelaşi lucru se întâmplă şi dacă pierdem în Feroe, caz în care şi un egal al Ungariei în Grecia ne coboară pe locul 3.

Sigur, acum spunem că nu se poate aşa ceva, dar deja am văzut prea multe în aceste preliminarii ca să nu suflăm şi în iaurt. Calificarea mai poate fi ratată şi dacă picăm la baraj, după ce se va constata că nu vom fi cel mai bun loc trei. Aici, în dublă manşă, am putea întâlni echipe ca Irlanda, Polonia, Slovenia, Suedia sau Croaţia, caz în care şansele noastre de calificare ar scădea dramatic.

Cum putem rata calificarea la Euro 2016: Locul 3 e bun şi nu prea

Dincolo de aceste calcule despre cum putem rata calificarea la Euro 2016, de vină pentru o eventuală ratare a calificării n-ar fi decât Iordănescu şi băieţii lui. Ei sunt cei care s-au sufocat pe final de preliminarii, unde s-au târât efectiv în grupă cu patru egaluri consecutive. Avem o şansă însă şi la cel mai bun loc trei, care duce direct în Franţa, dar asta nu se va şti decât după ultimul meci, de marţea viitoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net