Calculele calificării tineretului în sferturile Campionatului European

Ultima actualizare:

    Bucuria jucătorilor naționalei Under 21 a României după victoria cu Ungaria, de la EuropeneFOTO: Sportpictures.eu
Bucuria jucătorilor naționalei Under 21 a României după victoria cu Ungaria, de la EuropeneFOTO: Sportpictures.eu

Naționala de tineret a României a obținut o victorie cu emoții în fața Ungariei (2-1), în etapa a doua a grupei A a turneului final al Campionatului European. Trei puncte extrem de importante, care coroborate cu egalul înregistrat între Germania și Olanda, scor 1-1, ne dau exact scenariul care ar trebui urmat pentru calificarea în sferturile de finală.

România pornea ca favorită în fața gazdelor Europeanului, însă asta nu i-a ajutat prea mult pe băieții lui Adrian Mutu. Chiar dacă adversarii au rămas în 10 oameni din minutul 43, când Szoke a primit al doilea cartonaș galben, ”tricolorii” au avut primul șut pe poartă abia în repriza secundă. Chiar dacă jucau în inferioritate, mahghiarii pot spune că au jucat în 11 jucători, având în vedere că arbitrul de centru a condus meciul de parcă făcea parte din delegația lor, refuzându-ne un penalty clar și luând decizii doar împotriva formației noastre. Cert este că, deși în inferioritate, ungurii au deschis scorul în minutul 56 prin Csonka, acesta profitând de o inexactitate în apărarea noastră. Din fericire, Mățan a adus egalarea în minutul 70 printr-un șut superb în colțul lung de la 16 m, iar Pașcanu a trimis în plasă, după un corner, în minutul 87, concretizând una dintre multele ocazii avute de echipa noastră la poarta adversarilor. Cu aceste trei puncte, românii au ajuns la un total de patru, care oferă o perspectivă interesantă asupra calificării în sferturile de finală ale Europeanului.

Din păcate, al doilea meci din grupă, Germania – Olanda, s-a încheiat la egalitate, 1-1, ceea ce complică foarte mult calculele pentru calificare. Acestea spun că, pentru a fi sigură de prezența în sferturi, România trebuie să învingă Germania marți, în ultimul meci. Formația noastră are șansa de a ajunge în fazele eliminatorii și dacă pierde în fața nemților, dar condiția este ca Olanda să nu învingă Ungaria. De asemenea, dacă formația din Țările de Jos nu învinge echipa maghiară, România este, de asemenea, calificată.

Scenariile complicate intervin în cazul unui rezultat de egalitate, coroborat cu o victorie a olandezilor. Concret, dacă meciul nostru cu Germania se încheie 0-0, iar Olanda învinge Ungaria, atunci mai departe merg adversarele noastre. Dacă partida noastră se încheie 1-1, pentru a ne califica e nevoie ca Țările de Jos să se impună doar cu 1-0. La orice altă victorie, tot olandezii se califică în defavoarea noastră. Orice egal de la 2-2 în sus ne califică pe noi și pe nemți, indiferent de scorul cu care se impune Olanda, pentru că intervine clasamentul în trei.

Ultimele meciuri din grupa A, România – Germania și Țările de Jos – Ungaria, vor avea loc marți, de ora 19.00.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net