Cluburile FC Argeş şi CSA Steaua au anunţat, astăzi, că antrenorul Florin Halagian a încetat din viaţă, la vârsta de 80 de ani. Acesta a câștigat două titluri de campion cu formația piteșteană și a contribuit la formarea lotului cu care Steaua a cucerit Cupa Campionilor Europeni în 1986.


Halagian a mai câştigat titlul de campioană cu Dinamo Bucureşti în sezonul 1991-92. A avut o contribuţie importantă la construirea echipei de aur a Stelei, care a câştigat în 1986 Cupa Campionilor Europeni.

În data de 25 martie 2008 a fost decorat de preşedintele Traian Băsescu pentru toată activitatea şi pentru formarea tinerelor generaţii de campioni cu „Meritul sportiv Clasa a III-a”.

Într-o postare pe pagina de Facebook, Clubul FC Argeș ”anunță decesul antrenorului Florin Halagian la vârsta de 80 de ani. Florin Halagian a adus singurele titluri de campioană a României din palmaresul echipei FC Argeş cu care s-a impus în Divizia A în sezoanele 1971-72 şi 1978-79. Clubul FC Argeș este alături în aceste momente grele de familia îndurerată. Sincere condoleanțe!”, se menţionează în mesajul FC Argeş.

Au postat mesaje pe Facebook şi pe site-urile oficiale şi FC Rapid, şi CSA Steaua. “Clubul Steaua Bucureşti anunţă decesul antrenorului Florin Halagian la vârsta de 80 de ani. Născut pe 7 martie 1939, Florin Halagian a fost unul dintre antrenorii importanţi din România, el conducând de-a lungul vremii 15 formaţii din ţara noastră. Ca antrenor pe prima scenă a fotbalului românesc, Florin Halagian a adunat 878 de meciuri, locul 1 detaşat în clasamentul all-time. Pe poziţia secundă se află Ilie Oană, cu 572 de partide. Printre echipele pe care le-a antrenat s-a numărat şi Steaua Bucureşti (1984), Florin Halagian având o importantă contribuţie în formarea dream-team-ului care a cucerit Cupa Campionilor Europeni pe 7  mai 1986. Florin Halagian s-a retras din antrenorat în 2010, ultima oară activând la CS Mioveni. Pe 25 martie 2008 a fost decorat de preşedintele României, Traian Băsescu pentru toată activitatea şi pentru formarea tinerelor generaţii de campioni cu „Meritul sportiv Clasa a III-a”. Clubul Steaua Bucureşti este alături de familia îndurerată în aceste momente grele. Sincere condoleanţe!”, se arată pe site-ul CSA Steaua.

Loading...