Campionatele Mondiale de fotbal 2018 și 2022 sunt Mondialele corupției

Ultima actualizare:

    Franța a câștigat titlul mondial în 2018 în Rusia, țară care a obținut suspect organizarea CMFoto: Guliver/ GettyImages
Franța a câștigat titlul mondial în 2018 în Rusia, țară care a obținut suspect organizarea CMFoto: Guliver/ GettyImages

Campionatele Mondiale de fotbal din 2018 și 2022 au fost obținute cu mulți bani murdari. Cel puțin așa susțin procurorii americani, în actul acuzării. Corupții făceau parte din Comitetul Executiv al FIFA. Reprezentanții țărilor gazdă spun că sunt invenții.

Departamentul de Justiţie al SUA îi acuză pe paraguayanul Nicolas Leoz, fost preşedinte al confederaţiei sud-americane, Conmebol, şi pe Ricardo Teixeira, fost preşedinte al federaţiei braziliene de fotbal, CBF, şi fost ginere al lui Joao Havelange, preşedinte al FIFA între 1974 şi 1998. O a treia persoană din America de Sud, al cărei nume nu a fost dezvăluit, a fost de asemenea pusă sub acuzare. Aceştia au primit mită pentru a vota în favoarea Qatarului ca gazdă a CM-2022.

Potrivit anchetatorilor, Jack Warner din Trinidad-Tobago, fost vicepreşedinte al FIFA, şi Rafael Salguero din Guatemala, fost membru al Comitetului Executiv al FIFA, au primit mită pentru a vota în favoarea Rusiei ca gazdă a celei mai importante competiţii fotbalistice, în 2018.

”Luarea de mită în fotbalul internaţional a fost o practică profundă şi cunoscută de zeci de ani. FBI investighează legăturile ilicite şi acordurile ascunse din infrastructura evenimentelor de fotbal, locurior de desfăşurare şi contractelor de marketing. Primele acuzaţii publice datează din 2015. Acest lucru ar trebui să le arate tuturor celor care mai speră să obţină milioane din corupţie că îi vom găsi”, a declarat William Sweeney, directorul adjunct al FBI.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net