Consiliul de Administrație al Ligii Profesioniste de Fotbal din Franța va întocmi actul prin care se va suspenda ediția 2019/2020 a campionatului în Ligue 1 și Ligue 2. Decizia era previzibilă după anunțul de marți al premierului francez Edouard Philippe, dar și după ce preşedintele Federaţiei Franceze de Fotbal (FFF), Noel Le Graet, declarase că primele două ligi din Franţa sunt “terminate”.


În cadrul reuniunii de astăzi s-au luat decizii în privința ierarhiei, dar și a echipelor care vor reprezenta Franța în ediție 2020/2021 a cupelor europene. Astfel, potivit lequipe.fr, ultimele două clasate în Ligue 1, la întreruperea campionatului (Amiens și Toulouse, ocupantele locurilor 19, respectiv 20), vor retrograda. Iar locul lor va fi luat de primele două clasate din Ligue 2, Lorient și Lens. În același timp, Paris Saint-Germain va fi declarată campioană. În stabilirea ierahiei finale se va aplica formula ”număr de puncte împărțit la număr de meciuri disputate”. 
Aceeași sursă a precizat că, în cazul în care finalele Cupei Franței și a Cupei Ligii nu se vor mai disputa, Reims (locul 5) și Nice (locul 6) se vor alătura lui Lille (locul 4) pe lista reprezentantelor Hexagonului în ediția 2020/2021 a Ligii Europa. În timp ce PSG (locul 1), Marseille (2) și Rennes (3) vor evolua în Liga Campionilor. 

Loading...