Campioni doar la ei în bătătură. CFR Cluj, ca şi inexistentă în deplasare

Ultima actualizare:

    Jucătorii CFR-ului se bucură în Liga I doar la meciurile de acasă
Jucătorii CFR-ului se bucură în Liga I doar la meciurile de acasă

După 1-1 cu Hermannstadt, CFR Cluj a ajuns la o serie de şapte meciuri la rând fără victorie în deplasare.

Cea mai bună echipă din România în ultimele două sezoane îşi respectă statutul doar în Gruia, acolo unde trupa lui Dan Petrescu bate tot ce prinde. Pe teren străin, ardelenii au strâns numai patru puncte din ultimele 21 puse în joc.

Într-un clasament separat alcătuit doar cu agoniseala obţinută în meciurile din deplasare, CFR-ul e departe de pretenţiile unei campioane. Astfel, clujenii ar fi clasaţi undeva la mijlocul unei ierarhii în care primele două locuri sunt împărţite de FCSB şi FC Botoşani. Paradoxal, CFR Cluj a început stagiunea în forţă, cu două victorii categorice ,,afară” (4-1 cu Clinceni şi 4-1 cu Chindia), dar apoi a intrat într-o serie negativă de patru remize şi trei înfrângeri în afara propriei arene. Ultima piedică suferită de Dan Petrescu şi jucătorii săi a venit duminică, la Sibiu, unde Hermannstadt a ,furat” CFR-ului două puncte (1-1) în cursa pentru titlu. Comparativ, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, CFR Cluj a mers aproape şnur, cu opt victorii din nouă meciuri, excepţia fiind remiza (1-1) cu Poli Iaşi.

Petrescu dă vina pe program

Analizând această diferenţă de exprimare între disputele de acasă şi cele din deplasare, antrenorul campioanei s-a plâns încă o dată de programul competiţional al echipei sale. „Pe noi ne-a penalizat Europa League. Fără cupele europene, aveam 10 puncte în plus”, a declarat Dan Petrescu. De altfel, pentru a realiza mult dorita calificare în 16-imile Ligii Europa, ,,Bursucul” a cerut oficialilor FRF să umble la calendar şi să reprogrameze cel puţin una dintre cele două confruntări din Liga I premergătoare duelului decisiv cu Celtic de joia viitoare. Mai exact, e vorba despre meciul de mâine cu Sepsi (pe teren propriu) şi cel de la Botoşani de duminică. „Nu înţeleg programul ăsta, e foarte important să amânăm măcar un meci. Altfel, avem zero şanse cu Celtic. Dacă vrem să apărăm România, trebuie amânat un meci”, a completat Petrescu, punând presiune pe Federaţia lui Burleanu.

Top 6 cu punctele de acasă

1. CFR Cluj  25

2. Viitorul   25

3. Astra      21

4. Dinamo   20

5. Craiova   19

6. Gaz Metan 16

Top 6 cu punctele din deplasare

1. FCSB      16

2. Botoşani 16

3. Astra      13

4. Craiova   12

5. Gaz Metan 11

6. CFR Cluj    10

Pe lângă dificultăţile create de program, CFR Cluj e afectată şi de problemele de efectiv cu care se confruntă Dan Petrescu. ,,L-am pierdut şi pe Boli, nu cred că va mai juca până la finalul anului. Boli, Aurelio şi Rondon nu joacă cu Celtic. Avem cel mai slab lot din Europa, ca număr. Erau 19, am rămas cu 16”, a declarat tehnicianul ardelenilor, referindu-se la jucătorii înscrişi de club pe lista UEFA.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net