Campionii riscă excluderea din Europa!

Ultima actualizare:
Kuciak a strâns toate  obiectele aruncate şi le-a  predat observatorului (Fotografii: Mediafax)
Kuciak a strâns toate obiectele aruncate şi le-a predat observatorului (Fotografii: Mediafax)

Campionii n-au scăpat de grijile excluderii din Europa. Roş-albaştrii au probleme mari din nou, iar evenimentele de la meciul cu Legia Varşovia vor ajunge iar pe masa comisiei de Disciplină de la UEFA. De această dată însă o sancţiune ar putea fi dramatică pentru campioni, având în vedere statutul de recidivişti.

Steaua este sub lupa UEFA pentru incidentele provocate de suporterii săi de-a lungul timpului, iar „Cazul Valiza" i-a atras o excludere de un an din cupele europene. Pedeapsa a fost „cu suspendare", însă clubul roş-albastru a rămas sub monitorizarea forului european.

Stelei i s-a impus ca timp de cinci ani să nu mai comită nicio abatere majoră, în caz contrar urmând ca excluderea de un an să fie activată. Din păcate, Steaua a ajuns mai repede decât era cazul pe masa Comisiei de Disciplină a UEFA.

Mai întâi, a fost incidentul cu Mihai Stoica de la Skopje, precedat de interzicerea accesului presei la antrenament. Meciul cu Legia Varşovia de pe „Arena Naţională" va aduce din nou clubul român în atenţia instituţiei de la Nyon.

În repriza a doua a meciului, când polonezii au egalat, portarul Duşan Kuciak s-a întors spre peluza la care stăteau fanii Stelei, bucurându-se în mod ostentativ.

Suporterii echipei roş-albastre nu au rămas datori şi au taxat tragerile de timp ale fostului portar de la Vaslui, aruncând din tribune cu brichete şi cu cartoanele pe care le folosiseră la coregrafie. Mai întâi, Kuciak s-a dus spre arbitrul din spatele porţii pentru a-i „preda" o brichetă.

Acesta i-a transmis să-şi vadă de joc, însă i-a comunicat prin cască arbitrului de rezervă ce s-a întâmplat, iar mesajul a ajuns mai departe la observator, care şi-a notat într-un carneţel incidentul.

simeon stalpnicul png

La finalul partidei, când Reghecampf şi-a strâns fotbaliştii pentru obişnuita şedinţă de final de meci, iar jucătorii de câmp ai Legiei îşi salutau fanii, Kuciak se ocupa de „culesul" obiectelor aflate pe suprafaţa de joc.

După ce a colectat un „braţ" de brichete şi alte corpuri solide, le-a acoperit cu grijă cu tricoul de joc şi a plecat decis spre obervatorul de la marginea terenului.

Steliştii şi-au dat seama de intenţiile lui Kuciak şi au încercat să-l oprească, cel mai insistent fiind Cristi Tănase. Portarul nu s-a lăsat până nu a ajuns cu toate brichetele la observatorul partidei, care a preluat „dovezile" de la Kuciak. 

Suporterii de la tribuna 1 l-au admonestat pe Kuciak pentru gestul său şi l-au servit cu înjurături şi cu o altă „porţie" de pahare de plastic, în momentul în care intra la cabine. Nici măcar antrenorul Legiei n-a fost de acord cu acţiunea jucătorului său, certându-l în drumul spre vestiare pentru ce a făcut.

„Steaua e într-o situaţie delicată. UEFA este cu ochii pe ea şi orice abatere se adaugă unui dosar stufos", a afirmat pentru "Click!" un om cu conexiuni la UEFA. 

«Dosarul» Stelei la UEFA


    Kuciak a strâns toate  obiectele aruncate şi le-a  predat observatorului (Fotografii: Mediafax)
Kuciak a strâns toate obiectele aruncate şi le-a predat observatorului (Fotografii: Mediafax)
image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net