,,Căpşunar” în Spania, paşă la turci. Cât poate câştiga Andone la Galatasaray

Ultima actualizare:

    Florin Andone
Florin Andone

De la un salariu de 3.000 de euro pe lună la Cordoba, Florin Andone poate câştiga de aproape 100 de ori mai mult la Galatasaray.

Apărut de nicăieri în 2014 la o echipă de ligă secundă din Spania, Cordoba, Florin Andone (26 de ani) şi-a crescut treptat veniturile, având şansa să câştige în acest sezon la Galatasaray peste trei milioane de euro.

Crescut de o familie de botoşăneni plecaţi la muncă în Spania, Andone a învăţat fotbal la juniorii echipei Villarreal, primul contract important semnându-l în urmă cu cinci ani, când a fost transferat de Cordoba. A fost momentul în care şi românii au aflat de ,,căpşunarul” Andone, un atribut cu care sunt etichetaţi în continuare unii dintre compatrioţii de peste hotare. La Cordoba, o grupare de ligă secundă la acea vreme, Andone nu încasa mai mult de 3.000 de euro lunar, un salariu de 100 de ori mai mic decât poate lua în stagiunea 2019-2020, la Galatasaray. Presa de pe Bosfor a precizat că retribuţia atacantului naţionalei României va fi de 2,5 milioane de euro pe sezon, adică de aproximativ 200.000 de euro pe lună. Nu e însă o diferenţă mare faţă de cât lua Andone în Anglia, la Brighton, acolo unde se ştia că are un salariu de peste două milioane de euro.

Vestea bună pentru Andone e că în Turcia va avea ocazia să se bată pentru câştigarea eventului campionat – Cupă şi, de asemenea, va evolua în grupele Ligii Campionilor. Aşa cum îi ştim, başkanii din conducerea marilor echipe din Istanbul oferă prime de obiectiv impresionante, iar provocarea financiară a lui Andone e să-şi treacă în conturi încă un milion de euro din bonusuri, caz în care totalul lunat va depăşi 300.000 de euro. Cum concurenţa cu celebrul vârf columbian Radamel Falcao e una dură, lui Florin Andone nu-i va fi uşor să se impună în primul 11 la Galatasaray, dar românul are de partea sa tinereţea şi agresivitatea în joc.

Revenit în Turcia după meciurile naţionalei cu Spania şi Malta, Florin Andone ar fi trebuit să aibă şansa debutului la Galatasaray chiar mâine, în meciul de campionat de pe teren propriu cu Kasimpasa. Din păcate, conform unui comunicat al grupării ,,Cim Bom”, Andone mai are de ispăşit o etapă de suspendare din cele trei primite în Anglia pentru faultul dur comis în ultimul sa partidă jucată pentru Brighton. Astfel, primul meci al românului în tricoul noii sale echipe ar putea fi confruntarea din Liga Campionilor de miercurea viitoare, atunci când Galata se va deplasa în Belgia pentru întâlnirea cu FC Bruges.

Fotbaliştii români cu cele mai mari salarii

Jucător                     Echipă         Salariu anual

1. Florin Andone     Galatasaray          2,5

2. Ştefan Radu           Lazio                1,4

3. Alex Maxim           Mainz                1,5

3. Răzvan Marin         Ajax                   1

    Vlad Chiricheş       Sassuolo              1

    Romario Benzar       Lecce                 1

*sume exprimate în milioane de euro

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net