Careu de aşi sau de “falşi”? Marile forţe din Liga I au ratat startul

Ultima actualizare:

    CFR şi FCSB sunt primele două favorite la câştigarea titlului şi cheltuie cel mai mult pentru acest obiectiv. Harlem Gnohere şi Julio Baptista sunt cel mai bine plătiţi jucători din Liga 1Foto: Click!
CFR şi FCSB sunt primele două favorite la câştigarea titlului şi cheltuie cel mai mult pentru acest obiectiv. Harlem Gnohere şi Julio Baptista sunt cel mai bine plătiţi jucători din Liga 1Foto: Click!

CFR, FCSB, Craiova şi Viitorul, primele patru echipe din sezonul trecut, au debutat cu stângul în actuala stagiune.

Prima etapă a campionatului a fost una plină de surprize şi a răsturnat ierarhia la vârf a Ligii I. Practic, primele patru clasate din ediţia precedentă s-au împiedicat pe rând, bilanţul fiind de două înfrângeri şi două rezultate de egalitate, cu un singur gol marcat în patru meciuri.

Rar se întâmplă ca principale forţe ale competiţiei interne să clacheze în bloc la startul unei noi ediţii. Astfel, careul de aşi al sezonului 2017-2018 (CFR Cluj, FCSB, CSU Craiova şi Viitorul) n-a reuşit nici măcar o victorie în etapa inaugurală a stagiunii 2018-2019. Bineînţeles, dezamăgirea cea mai mare au produs-o cei de la CFR şi FCSB, echipe care au pornit şi acum cu prima şansă la titlu. Din postura de campioană en-titre, gruparea ardeleană a scos un 1-1 cenuşiu pe teren propriu cu Botoşani, în timp ce roş-albaştrii au primit o lecţie dură pe terenul Astrei (0-1). Degringolada favoritelor a continuat cu Viitorul lui Hagi, depăşită acasă (0-1), de o nou-promovată, Dunărea Călăraşi. Luni seară, a urmat rândul Craiovei să facă un pas fals. Împotriva Iaşiului, în faţa propriilor suporteri, oltenii n-au găsit drumul spre gol, iar meciul s-a terminat cum a început, adică 0-0. “Un punct este mai bun decât zero. Nu e nici o criză la noi. N-am ce să le reproşez jucătorilor, dar mai avem de pus la punct unele lucruri”, a declarat italianul Devis Mangia, explicaţie îmbrăţişată la unison de antrenorii tuturor celor patru formaţii care în urmă cu câteva luni se băteau pentru titlu în play-off. Rezultatele proaste ar fi fost însă acceptate în cazul în care jocul per ansamblu era unul satisfăcător. Din păcate, în cele patru meciuri, “careul de aşi” al Ligii I n-a reuşit decât un singur gol, cel marcat în Gruia de brazilianul Vinicius.

CFR, FCSB, Craiova şi Viitorul sunt şi reprezentantele noastre în competiţiile continentale, iar lipsa lor de formă e una îngrijorătoare, în condiţiile în care meciurile decisive din Europa bat la uşă.  Cum nici sorţii n-au fost de partea noastră, există riscul ca în această toamnă să n-avem nici măcar o echipă în faza grupelor. “Împotriva lui Leipzig avem 20 la sută şanse de calificare”, a recunoscut antrenorul Craiovei după remiza cu ieşenii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net