Cariera lui Nicuşor Stanciu

Ultima actualizare:

    Nicuşor Stanciu a calificat Steaua în semifinalele CupeiFoto Click!
Nicuşor Stanciu a calificat Steaua în semifinalele CupeiFoto Click!

Steaua a obţinut trei puncte mari cu Dinamo datorită unui jucător hulit foarte des de suporteri în ultima perioadă. Aflată la un moment dat într-un con de umbră, cariera lui Nicuşor Stanciu pare însă să fii explodat cu adevărat pe acest final de campionat, în care puştiul de 21 de ani a adus singur două victorii mari, cu Universitatea Cluj şi în “Derby de România”.

Mijlocaşul care s-a transformat brusc în asul din mâneca lui Costel Gâlcă n-a avut însă un parcurs constant până acum. Cariera lui Nicuşor Stanciu a început la Alba Iulia, oraşul său natal, unde şi-a făcut junioratul la Unirea, între anii 2004 şi 2008. Tot Unirea l-a promovat la echipa mare pe când avea doar 14 ani, fiind folosit în campania de promovare în Liga I.

Pe prima scenă, Stanciu s-a remarcat imediat şi chiar dacă echipa a retrogradat după acel prim sezon în Liga I, 2009-2010, numele său era deja intrat pe radarul echipelor cu bani. Internaţionalul de tineret n-a prins însă un transfer important decât după încă un sezon în liga secundă, 2010-2011, unde din nou a fost unul dintre golgheterii seriei.

Cariera lui Nicuşor Stanciu a început la Alba Iulia

Cariera lui Nicuşor Stanciu a început însă să prindă cu adevărat contur în vara lui 2011, când Adrian Porumboiu a reuşit să-l “fure” pe ardelean de sub nasul granzilor din Bucureşti şi să-l aducă la Vaslui. A prins la moldoveni cea mai importantă perioadă din istoria acestui club, cu care s-a bătut la titlu şi a jucat în cupele europene, într-un total de peste 50 de partide.

După aventura vasluiană, puştiul Nicuşor Stanciu nu mai era un pariu, ci o certitudine. Când a început declinul Vasluiului, club abandonat de Adrian Porumboiu, şi talentatul mijlocaş trebuia să-şi caute o echipă pe măsura ambiţiei sale. S-a vorbit despre o mutare în străinătate, dar familia şi agenţii lui l-au sfătuit că e încă necopt pentru campionatele tari şi e bine să mai rămână o perioadă în ţară.

Cariera lui Nicuşor Stanciu a prins contur la Vaslui şi se completează în Ghencea

A ales astfel Steaua şi din 2013 cariera lui Nicuşor Stanciu a urcat la alt nivel, la cea mai titrată echipă din România. A câştigat deja două titluri de campion cu roş-albaştrii, dar Bucureştiul s-a dovedit destul de tentant şi pentru el, afectându-i randamentul. A devenit una dintre “leprele” echipei, dar dubla cu “U” Cluj şi cea din meciul cu Dinamo ne arată un nou fotbalist. Să sperăm că pentru mai mult timp, de această dată.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net