Catalanii acuză: „Real Madrid își continuă relația amoroasă cu VAR-ul!”

Ultima actualizare:

    Sergio Ramos a transformat penalty-ul din meciul cu BilbaoFoto: Guliver / GettyImages
Sergio Ramos a transformat penalty-ul din meciul cu BilbaoFoto: Guliver / GettyImages

Preşedinte al clubului de fotbal din Barcelona, Josep Maria Bartomeu a criticat arbitrajul video din LaLiga, afirmând că VAR-ul a avantajat mereu aceeaşi echipă, și anume pe rivala Real Madrid, care s-a impus la Bilbao în urma unui penalty acordat după consultarea VAR și transformat de Sergio Ramos.

Oficialul catalan a izbucnit: „Am văzut meciul de la Bilbao şi, deşi nu îmi place să o spun, am să repet că VAR-ul nu se foloseşte aşa cum trebuie. De când s-a reluat campionatul, după criza COVID-19, nu a fost aplicat în mod egal. Asta s-a reflectat în rezultate şi pare că favorizează mereu aceeaşi echipă", a afirmat el.Modul în care Real Madrid a obținut victoria (1-0) la Bilbao a fost ironizat de publicațiile din Catalonia. „Real își continuă relația amoroasă cu VAR-ul în această Liga”, a scris „Mundo Deportivo”. În timp ce „Sport” a folosit cuvântul „scandal”, afirmând că „o mare parte a punctelor Realului provin din intervențiile VAR”. Este de menționat că la două minute după ce a marcat din penalty, Sergio Ramos l-a călcat pe Raul Garcia în careu și deși oamenii lui Athletic Bilbao au protestat atât arbitrul Gonzalez, cât și VAR-ul n-au intervenit în niciun fel. „Am pășit un pic pe el, însă era în spatele meu și nu l-am văzut. N-a fost ceva decisiv fiindcă balonul nu era în joc atunci”, a spus Ramis, după meci. Iker Muniain, în schimb, a avut o cu totul altă părere: „Raul mi-a spus că Ramos l-a călcat clar. S-a întâmplat același lucru în careul nostru. Ei au revăzut acțiunea, în al lor, nu... Se vede în favoarea cărei echipe s-au luat aceste decizii. Fiecare trage propriile concluzii”.În fața acestor acuzații, antrenorul Realului, Zinedine Zidane, s-a declarat obosit: „În mod normal, nu vreau să discut despre aşa ceva, dar cred că este absurd să sugerezi că noi câştigăm întotdeauna datorită arbitrului", a spus el.

Sergio Ramos, apărătorul-golgheter

Căpitan al lui Real Madrid, Sergio Ramos a adus victoria formației sale în meciul de pe terenul lui Athletic Bilbao, din runda cu numărul 34 din LaLiga. Acesta a transformat un penalty, ajungând la 10 goluri în această ediție de campionat. De asemenea, acesta este golul cu numărul 13 marcat de el de la punctul cu var.  

Ramos a egalat astfel recordul deținut de Mariano Pierna (Getafe) din ediția 2005/2006. Devenind apărătorul care a marcat cele mai multe goluri într-un singur campionat. El și-a ameliorat și propria performanță, care data din 2016/2017, când a marcat de 7 ori. Cu toate acestea, Ramos împarte locul 13 în clasamentul golgheterilor, cu Angel Rodriguez (Getafe), Joselu (Alaves) și Willian Jose (Sociedad), fiind la mare distanță de liderul la zi, Lionel Messi, care are 22. La 34 de ani și cu 170 de selecții în echipa Spaniei, Ramos deține și alte recorduri. Cu 70 de goluri marcate în LaLiga, el este apărătorul-golgheter cu cele mai multe reușite dintre cei în activitate. El este urmat de Alexander Kolarov (33 de goluri), Leighton Baines (32), Javi Martinez (32), Christian Maggio (32), Gerard Pique (30) și Dani Alves (29). Potrivit lequipe.fr, jucătorul lui Real Madrid este singurul apărător din secolul XXI care a depășit 50 de goluri în campionat (95 în toate competițiile), depășindu-i pe brazilianul Naldo (46 în Bundesliga) și englezul John Terry (41 în Premier League). 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
FCSB Rapid (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net