«Căţeluşi» pe final

Ultima actualizare:

    Junior Morais și-a lăsat echipa în 10, după ce a primit cartonașul roșu pentru că l-a înjurat pe arbitrul Cristi BalajFoto: Mediafax
Junior Morais și-a lăsat echipa în 10, după ce a primit cartonașul roșu pentru că l-a înjurat pe arbitrul Cristi BalajFoto: Mediafax

Trupa lui Andone se zbate pentru un loc în play-off, deşi fără golurile încasate în ultimele minute de joc ar fi fost fruntaşa Ligii I, cu 31 de puncte. Derby-ul Dinamo – Astra s-a încheiat la egalitate, 2-2, asta după ce gazdele au condus cu 2-0 şi au avut om în plus aproape o repriză.

Dinamo-Astra s-a jucat în condiţii speciale, mai mult datorită schimbului de replici dintre cei doi antrenori, Ioan Andone şi Marisu Şumudică. Pe teren lucrurile au avut altă direcţie. Gazdele au avut superioritate numerică din minutul 57, când Morais a fost eliminat, însă s-au făcut de râs pe final. Săpunaru a înscris din lovitură liberă, dar mingea se pare că nu a trecut de linia porţii, iar Nicoară a marcat dintr-un penalty controversat. Pe lângă prestaţia slabă a arbitrilor, rămâne jocul slab al apărării dinamoviste. Dacă până acum „câinii” i-au desfiinţat pe „fluieraşi” şi au pus rezultatele nefaste pe seama lor, de data aceasta antrenorul Ioan Andone a recunoscut lacunele din apărare.

„Golurile s-au luat din vina noastră. Nu discut despre greşelile arbitrilor, au fost erorile jucătorilor. Adversarii nu trebuiau să ajungă în careul nostru în minutul 94”, a spus „Fălcosul”. Tehnicianul a continuat în aceeaşi notă: „I-am spus lui Balaj că s-a înşelat, însă noi nu trebuia să-l lăsăm pe Teixeira cu faţa spre poartă la faza penalty-ului. E vorba despre lipsă de experienţă. Am jucat bine 80 de minute, apoi am făcut mari gafe în apărare. Încă suntem naivi”. Discursul lui Andone e acoperit în totalitate. De când a început sezonul, Dinamo a pierdut 11 puncte pe finalul partidelor, eşecul venind după minutul 70. Acum în dreptul liniei de clasament ar fi avut 31 de puncte în loc de 20 , adică ocupa primul loc în campionat.

simeon stalpnicul png

Tehnicianul susţine că nu-şi simte postul ameninţat, mai ales că nu a pierdut în faţa lui Şumudică, căutat de oficialii “câinilor” pentru a-i prelua pe roş-albi. Între cei doi antrenori a existat şi un duel al declaraţiilor, însă după jocul direct s-au împăcat. Totuşi, omul de pe banca Astrei nu a renunţat la ideea ca-n viitor să vină în “Ştefan cel Mare”. “Situaţia nu e atât de dificilă, am trecut şi prin momente mai grele. Am fost antrenor aici şi când erau 11 acţionari”, a spus sec “Fălcosul”.

Săpunaru l-a vrut naş pe Andone

simeon stalpnicul png

Cristi Săpunaru, unul dintre cei mai buni fundaşi din Liga I şi marcatorul primului gol al Astrei, l-a dorit pe antrenorul dinamovist ca naş, dar acesta nu a putut onora inivitaţia. „Săpunaru a fost în capul listei să vină la Dinamo, dar nu a vrut. El a dorit să-i fiu naş, nu am putut şi poate din această cauză a refuzat. Dacă era finul meu, probabil că-l aduceam la echipă”, a anunţat Ando.

Balaj a gafat

simeon stalpnicul png

Cele două goluri ale „astralilor” în faţa roş-albilor au fost contestate de gazde, iar unii specialişti le-au dat dreptate. Mai întâi, în minutul 82, Săpunaru a executat o lovitură liberă de la marginea careului, mingea a lovit bara transversală şi apoi nu ar fi depăşit cu toată circumferinţa linia porţii. Asistentul Vladimir Urzică a fost cel care i-a transmis centralului Cristi Balaj că golul e valabil. În minutul 90+4, la un duel între Kortzorg şi portarul Penedo, acelaşi Balaj a dictat penalty, deşi nu se impunea. De altfel, la final, uşa de la vestiarul arbitrilor a fost distrusă, se pare că de o persoană din tabăra gazdă. 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net