Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat că a informat FIFA şi UEFA, forul fotbalistic mondial, respectiv european cu privire la situaţia în care se află Adrian Rus la echipa MOL Fehervar.


În comunicat se precizează că “S-a luat la cunoştinţă cu mâhnire de situaţia sensibilă în care se află Adrian Rus, internaţional român U21 participant la Campionatul European 2019 şi convocat recent la echipa naţională de seniori, legitimat la clubul MOL Fehervar FC. Încă sperăm să fie o coincidenţă trimiterea lui Adrian Rus la echipa secundă a clubului imediat după primirea faxului preliminar de convocare la prima reprezentativă a României pentru partidele cu Spania şi Malta din preliminariile Euro 2020 şi după ce jucătorul şi-a manifestat clar dorinţa de a îmbrăca tricoul României”, s-a precizat în comunicat. 
Forul menţionează că o astfel de acţiune din partea clubului ar încălca principiile FIFA şi UEFA. FRF a subliniat că va continua să monitorizeze evoluţia situaţiei şi va întreprinde toate acţiunile în sprijinul lui Adrian Rus.“În acest context, Federaţia Română de Fotbal a informat FIFA şi UEFA cu privire la situaţia în care se află Adrian Rus, solicitând evaluarea acesteia şi adoptarea măsurilor ce se impun. Totodată, în temeiul bunelor relaţii ce guvernează activitatea FRF şi AFAN, a solicitat sindicatului membru FIFPRO sprijinul pentru toate demersurile către sindicatul maghiar şi Asociaţia Internaţională a Fotbaliştilor Profesionişti, astfel încât evoluţia jucătorului şi drepturile sale să fie apărate”.

Loading...
Citeste tot despre: