Cu mai bine de 24 de ore înaintea meciului pe care reprezentativa de tineret îl va susține cu Malta, la Giurgiu, în preliminariile Campionatului European din 2021, Federația Română de Fotbal (FRF) a anunţt că un jucător şi un membru al staff-ului au fost depistaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. Din acest motiv, s-a decis ca echipa să fie condusă mâine de Mihai Stoichiță.


În comunicat se menționează că FRF a primit rezultatele testelor efectuate duminică dimineaţă. „Din păcate, un jucător şi un membru al staff-ului au fost găsiţi pozitivi cu virusul Sars-CoV-2. Aceasta a fost a 5-a testare din această acţiune a lotului U21 şi este testarea UEFA necesară partidei cu Malta. Cei doi au fost izolaţi şi nu vor mai face parte din delegaţie pentru meciul programat marţi seară, la Giurgiu, de la ora 20.00. De asemenea, DSP va deschide o anchetă epidemiologică", s-a arătat în comunicatul FRF.
La puțin timp după, Federația Română de Fotbal, prin Comisia Medicală, a decis să înlocuiască tot staff-ul tehnic pentru partida de mâine seară, considerând că aceștia sunt contacți direcți ai persoanei din staff. „Astfel, la meciul cu Malta, echipa va fi condusă de pe margine de Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF. Acesta va fi ajutat de Dinu Todoran și Dumitru Moraru”
Reprezentativa de tineret a părăsit cantonamentul de la Buftea și s-a mutat la Hotelul Marriott, acolo unde va sta până la meciul cu Malta. De asemenea, conferința de presă a selecționerului Adrian Mutu, care e considerat contact direct de Comisia Medicală a FRF, nu va mai avea loc. În plus, antrenamentul oficial nu va mai fi la Buftea, urmând a fi mutat pe un alt stadion. 
Antrenată de Adrian Mutu, echipa de tineret a României a pierdut (0-1), vineri, în Ucraina, precedentul meci din preliminariile CE 2021. Naționala va înfrunta Malta, mâine (marţi, 13 octombrie), de la ora 20.00, pe Stadionul „Marin Anastasovici” din Giurgiu, în Grupa a 8-a a preliminariilor Campionatului European de tineret din 2021. România ocupă locul 2 în clasament, cu 16 puncte, la 6 puncte în urma Danemarcei și având un avans de 6 puncte față de Ucraina, care are însă un meci mai puțin disputat, și de Finlanda. Tricolorii mici ar putea câștiga, totuși, grupa dacă se impun în fața Maltei și a Danemarcei, iar nordicii ar pierde cu Finlanda. 
Turneul final al CE de tineret de anul viitor va fi primul cu 16 echipe. Cele nouă câştigătoare ale grupelor preliminare, precum şi cele mai bune cinci echipe clasate pe locul 2 se vor alătura gazdelor Ungaria şi Slovenia. Meciurile din cele patru grupe ale competiţiei se vor desfăşura între 24 şi 31 martie 2021. Echipele calificate mai departe din grupe, primele două clasate, vor lupta pentru titlul european în fazele eliminatorii programate în aceleaşi două ţări, Ungaria şi Slovenia, între 31 mai și 6 iunie 2021.

 
 
Loading...