CCA a decis: Nu există termenul de fair-play în Liga I. "Jucătorii nu trebuie să aştepte să primească mingea înapoi!"

Ultima actualizare:

    Pentru CFR Cluj se pare că au trecut vremurile de glorieFoto: Răzvan Păsărică
Pentru CFR Cluj se pare că au trecut vremurile de glorieFoto: Răzvan Păsărică

În campionatul nostru a început o adevărată dezbatere între cei care i-au acuzat pe clujeni de lipsă de fair-play şi cei care le-au luat apărarea după meciul de la Mioveni.

Primii sunt mai mulţi, dar legea e de partea celorlalţi. Cel puţin aşa se arată într-un comunicat  al Comisiei Centrale a Arbitrilor, care are menirea de a-l spăla de vină pe Dragoş Istrate, centralul  de la Mioveni - CFR, 3-4.

"Deoarece Legile Jocului reglementează în mod explicit doar procedura ce trebuie urmată în cazul jucătorilor accidentați (Legea 5 Arbitrul, Competențe și îndatoriri - jocul trebuie oprit doar dacă un jucător este accidentat grav), UEFA a stabilit și a comunicat prin Ghidul Practic cu instrucțiuni suplimentare pentru arbitri și observatori de arbitri, următoarele:

În situația în care consideră că un jucător este grav accidentat, <arbitrul trebuie să-și asume responsabilitatea pentru oprirea jocului, iar jucătorii nu trebuie să fie încurajați să trimită mingea în afara terenului de joc. Jucătorii care trimit mingea în afara terenului de joc nu trebuie să se aștepte ca mingea să le fie returnată de către jucătorii echipei adverse la reluarea jocului>. Având în vedere cele de mai sus, arbitrul nu avea temei regulamentar pentru oprirea jocului, pentru a sancționa tehnic și/sau disciplinar jucatorul/ i implicați în această situație. Respectarea și aplicarea Fair Play-ului este la discreția jucătorilor și nu a arbitrilor", se exonerează de vină CCA.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net