Ce bine se ţin unii după retragere!

Ultima actualizare:

Viaţa imediată de după retragere e tot timpul cea mai grea pentru un fotbalist profesionist, căruia îi lipseşte rutina antrenamentelor şi emoţia jocurilor oficiale. De aceea, tot mai mulţi se înscriu în diferite competiţii de amatori şi pun acelaşi suflet, chiar dacă nu mai joacă pe mii de euro, ci când e nevoie, donează astfel de sume.

Petre Marin, fostul campion al României cu Steaua, a înfiinţat o echipă de fotbal pe teren redus, din care mai fac parte Sorin Ghionea, Sorin Paraschiv, Vali Negru şi alţi foşti fotbalişti profesionişti. Weekendul trecut, aceştia au mai invitat însă o mulţime de alte nume grele ale anilor trecuţi în Liga I şi au jucat împreună pentru un scop nobil. Maria, o fetiţă de doar un an şi opt luni, care suferă de o boală musculară rară şi încă nediagnosticată, care a paralizat-o aproape în totalitate. Avea nevoie de bani pentru aparatele care o ajută să respire artificial, dar şi pentru teste care să identifice mai repede ce are. Părinţii au vândut tot, dar n-au reuşit să strângă suma necesară, iar aici au intervenit foştii fotbalişti. Aceştia au jucat demonstrativ, în finalul Victory Cup, alături de o naţională a artiştilor, pentru a strânge sumele de bani vitale familiei Coiculescu.

Au jucat pentru o fetiţă paralizată

Toate echipele participante la acest turneu s-au înscris după ce au achitat o sumă de bani, care a ajuns în cele din urmă la părinţii fetiţei. Pe lângă gestul în faţa căruia merită ridicată şapca şi la care s-au adăugat şi donaţii individuale, trebuie evidenţiată şi forma fizică a steliştilor, rapidiştilor şi dinamoviştilor prezenţi la Victory Cup. Exceptându-i deja pe cei menţionaţi mai sus, Ionuţ Mazilu, Stelian Stancu, Florentin Petre, Florin Bratu, Miodrag Belodedici, Mirel Radoi, Bănel Nicoliţă, Anton Doboş, Valentin Badea, Iulian Chiriţă şi Ionuţ Dragomir au demonstrat că n-au uitat jocul şi dacă s-ar pregăti puţin ar putea să formeze o echipă care să se salveze de la retrogradare în actuala Ligă 1. 

Nici nu e de mirare. Cei mai mulţi dintre ei nu depăşesc vârsta de 35 de ani şi s-au retras doar conjunctural. Unii nu şi-au mai găsit echipe la nivelul dorit, iar alţii au preferat să stea acasă, decât să-şi rupă picioarele gratis şi nerespectaţi în actuala Ligă I. În ceea ce-i priveşte pe Mazilu şi Rădoi, aceştia au ales un alt drum, acela de a deveni antrenori.

Becali a plătit 12.000 de euro pentru aparatele de respirat 

La Victory Cup s-au strâns 1.000 de euro prin taxa de participare la competiţie, Mirel Rădoi a donat personal 300 de euro, iar Gigi Becali a venit cu grosul. Patronul Stelei a plătit aparatele care o ajută pe Maria să respire artificial şi fără de care n-ar fi putut pleca acasă, într-un sat din judeţul Gorj. Ventilatorul şi umidificatorul au costat 12.000 de euro şi sunt ale micuţei până când aceasta nu va mai avea nevoie de ele. Alţi 9.000 de euro îi aşteaptă pe părinţii Mariei într-un cont al unei alte fundaţii pentru accelerarea procesului de diagnosticare ce se va face în străinătate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net