Ce blestem! Eroii naţionalei Germaniei, din paradis în infern

Ultima actualizare:

    Golul cu care Mario Gotze a decis finala CM 2014. Ce va fi acum, doar ne putem imagina. Click! vă ajută oferindu-vă toate informaţiile necesareFoto: Click!
Golul cu care Mario Gotze a decis finala CM 2014. Ce va fi acum, doar ne putem imagina. Click! vă ajută oferindu-vă toate informaţiile necesareFoto: Click!

Campioana mondială din 2014 îşi va apăra titlul în Rusia fără marcatorul golului decisiv din urmă cu patru ani. Decăderea lui Mario Götze continuă o tradiţie nefastă pentru fotbalul din Germania.

Selecţionerul Joachim Löw a anunţat zilele trecute un lot de 27 de fotbalişti dintre care îi va alege pe cei 23 de fericiţi care reprezenta „Mannschaft-ul” la Cupa Mondială de luna viitoare. Şocantă a fost decizia lui Löw de a-l lăsa acasă pe mijlocaşul ofensiv Mario Götze, nimeni altul decât jucătorul care a decis în prelungiri finala CM 2014 (1-0 cu Argentina lui Messi). Götze avea atunci 21 de ani şi o carieră formidabilă în faţă, însă ceva s-a întâmplat cu marea speranţă a Germaniei. Au urmat patru ani de chin, cu accidentări care l-au tras în jos pe Götze, situaţie care i-a obligat pe şefii lui Bayern să-l dea înapoi la Borussia Dortmund. La naţională, Mario a ieşit treptat din graţiile selecţionerului, totul culminând cu eliminarea sa de pe lista de convocaţi pentru Mondialul din Rusia. Cazul lui Götze le-a amintit nemţilor de ceilalţi trei eroi naţionali care au contribuit decisiv la titlurile mondiale din 1954, 1974 şi 1990.

Blestemul a fost inaugurat de Helmuth Rahn, autor al unei „duble” cu care Germania de Vest a întors scorul (3-2 de la 0-2) în finala cu Ungaria din 1954. În următorii ani, Rahn a intrat în anonimat şi a căzut pradă alcoolului, făcând chiar trei săptămâni de închisoare pentru că a condus în stare de ebrietate.


    Gerd Muller, eroul nemţilor în 1974
Gerd Muller, eroul nemţilor în 1974

Tot alcoolul a fost motivul decăderii fotbalistice şi umane a super-golgheterului Gerd Müller, cel care a adus Germaniei de Vest supremaţia mondială în 1974 (2-1 în ultimul act cu Olanda). „Bomberul” Müller a avut nevoie chiar de ajutor psihologic pentru a depăşi criza existenţială în care a intrat.

După Rahn şi Müller, a urmat Andy Brehme, fundaşul stânga care a marcat din penalty în finala CM 1990 (1-0 cu Argentina). Meciul de la Roma a fost apogeul carierei lui Brehme, care a luat-o apoi pe o pantă descendentă. Mai mult, fotbalistul neamţ n-a reuşit să-şi drămuiască banii câştigaţi pe teren, ajungând falit. În 2015, când federaţia germană a sărbătorit 25 de ani de la câştigarea titlului la Coppa del Mondo 1990, Andy Brehme a refuzat participarea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net