Ce fani are Răzvan Raţ la West Ham!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Răzvan Raţ va juca în următorii trei ani la West Ham. Aparent o echipă de mâna a doua, londonezii se bazează însă pe susţinători de lux, de la sex-simbolurile Katy Perry şi Keira Knightley până la preşedintele american Obama.

După 10 ani la Şahtior Doneţk, căpitanul naţionalei României a ales provocarea oferită de puternicul campionat al Angliei. Chiar dacă nu va juca la una dintre marile forţe din Albion, Răzvan Raţ va simţi din plin sprijinul fanilor. În primul rând, va disputa cu siguranţă toate meciurile de acasă cu stadionul plin, arena „Upton Park" nefiind foarte încăpătoare (doar 35.000 de locuri).

Apoi, prin evoluţiile sale, Raţ va trebui să aibă grijă să nu supere grupul select de celebrităţi care urmăresc îndeaproape rezultatele lui West Ham. Inclusiv două dintre cele mai atrăgătoare femei din show-biz-ul mondial se laudă în acest moment cu statutul de fan al „ciocănarilor". Să le luăm pe rând. Cântăreaţa şi actriţa americană Katy Perry (28 de ani) s-a îndrăgostit de West Ham în timpul mariajului său (terminat în 2012) cu comediantul Russell Brand, un înfocat susţinător al echipei lui Raţ.

Katy Perry (28 de ani)  a “moştenit“ pasiunea pentru West Ham de la fostul său soţ

simeon stalpnicul png

În 2009, pentru a-şi susţine pasiunea, Katy a apărut chiar la premiile MTV îmbrăcată într-o lenjerie în culorile lui West Ham. Actriţa britanică Keira Knightley (tot 28 de ani) are şi ea o slăbiciune pentru londonezi.

„Atmosfera la meciurile lor e superbă. Vreau să-i urmăresc mereu", a recunoscut Keira, celebră pentru rolul din seria de filme „Piraţii din Caraibe".Rămânând în lumea filmului, americanul Matt Damon va sta şi el cu ochii pe Răzvan Raţ. „Nu-mi plac echipe precum Chelsea, Manchester United sau Arsenal. Când ajung în Anglia, vreau să-i văd pe cei de la West Ham", a recunoscut actorul de peste Ocean.

Keira Knightley (28 de ani) a fost cucerită de atmosfera de pe stadionul “ciocănarilor“

simeon stalpnicul png

Chiar şi marele regizor Alfred Hitchcock a urmărit în timpul vieţii tot ce se întâmpla în curtea „ciocănarilor". Nu în ultimul rând, preşedintele american Barack Obama are şi el legături cu noua echipă a lui Răzvan Raţ. Mai exact, sora lui Obama trăieşte în Londra, iar familia acesteia ţine prin tradiţie cu West Ham. De altfel, atunci când a vizitat capitala Angliei, Barack Obama a fost surprins urmărind la TV una dintre partidele lui West Ham.

«Şobolanul» Raţ, subiect de glume în Anglia

O problemă inedită pentru fotbalistul român va fi cea legată de numele său de familie. Astfel, pe tricoul de joc al lui West Ham va apărea scris „Rat", care în limba engleză înseamnă şobolan. Presa britanică a remarcat deja acest aspect, cei de la Daily Mail titrând ieri: "Big Sam (n.r.: antrenorul Sam Allardyce) a prins un şobolan... E vorba despre Răzvan Raţ".

Va câştiga 4,5 milioane de euro în trei ani

Răzvan Raţ a semnat cu West Ham un contract valabil până în 2016, cu un salariu stagional de aproximativ 1,5 milioane de euro. Românul îşi poate suplimenta însă veniturile prin bonusurile promise de oficialii „ciocănarilor", în funcţie de numărul de meciuri jucate şi, bineînţeles, de îndeplinirea obiectivelor, în principal salvarea de la retrogradare. „Vreau să fiu om de bază la West Ham şi să nu dezamăgesc. Consider că am ajuns în cel mai puternic campionat al Europei", au fost primele declaraţii ale internaţionalului român, care a mai avut oferte concrete de la Marseille şi de la Beşiktaş.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net