Ce mijlocaş şi-a luat Becali: a dat un gol în 7000 de minute!

Ultima actualizare:

    Kamer Qaka s-a pozat deja cu Gigi Becali, la palatul acestuia
Kamer Qaka s-a pozat deja cu Gigi Becali, la palatul acestuia

Deşi are 23 de ani, noul mijlocaş aş FCSB-ului are o singură reuşită în carieră, în Cupa Norvegiei.

Gigi Becali l-a transferat pe Kamer Qaka de la Iaşi sperând că va spori forţa ofensivă a celor de la FCSB. Statistica e însă una dezarmantă pentru albanez, în ciuda faptului că acesta evoluează în linia de mijloc şi ar fi trebuit să se lipească la goluri.

Cu câteva zile înaintea ultimei etape din play-off, decisivă în lupta pentru titlu cu CFR Cluj, roş-albaştrii se ocupă de transferuri. Deşi nu ştie încă în ce competiţie continentală va juca echipa sa (Liga Campionilor sau Liga Europa), Gigi Becali a aruncat deja primii bani pentru întărirea lotului. „Prin cei 375.000 de euro plus procente de la viitorul transfer, am oferit o gură de oxigen grupării din Copou”, a declarat impresarul Arcadie Zaporojanu, referindu-se la trecerea albanezului Qaka de la Poli Iaşi la FCSB. E o „afacere” despre care s-a discutat mult în această perioadă, în special în contextul în care moldovenii au avut un rol decisiv în play-off, prin victoria care a coborât echipa lui Dică pe locul doi în play-off. În meciul Iaşi – FCSB (1-0), Qaka a fost titular la gazde, dar a încins spiritele prin cartonaşul roşu primit pe final de meci. „Niciodată n-am făcut mărşăvia să ofertez un jucător înainte de meciul direct, am spus soar că îmi plăcea de el. De ce am făcut oferta acum? Pentru că Qaka mai avea două oferte, de la Craiova şi de la Zaragoza”, a precizat Gigi Becali.

La FCSB, Kamer Qaka va lupta pentru un loc de titular la mijlocul terenului, ca „închizător” alături de Pintilii sau mai avansat, în funcţie de cerinţele antrenorului. Sunt posturi care, în mod normal, oferă numeroase şanse de a da goluri şi de a contribui decisiv la reuşitele ofensive ale echipei. Nu e şi cazul lui Qaka, a cărui eficienţă în faţa porţii e aproape nulă. Mai exact, de când e fotbalist profesionist, adică din 2011, albanezul a dat un singur gol şi acela într-o competiţie secundară, Cupa Norvegiei, îmbrăcând tricoul formaţiei Sarpsborg. În total, la echipele de club la care a evoluat (Valerenga, Honefoos, Sarpsborg, Kristiansund şi Poli Iaşi), Qaka a fost în teren aproximativ 7.000 de minute, lăudându-se cu acel singur gol, marcat pentru Sarpssborg contra unei echipe de divizie secundă, la 3 iunie 2015. Qaka nu excelează nici la pase decisive, drept dovadă stând randamentul său la Poli Iaşi în acest sezon (30 de meciuri, zero goluri şi doar două „assist”-uri).


    Kamer Qaka
Kamer Qaka

CV-ul lui Qaka ca fotbalist profesionist

Perioadă     Echipă        Minute jucate       Goluri marcate

2010-2013  Valerenga   256    0

2014  Honefoss890        0

2015  Sarpsborg   554    1

2016-2017  Kristiansund        2702  0

2017-2018  Poli Iaşi      2490  0

TOTAL               6892  1

Paradoxal, Kamer Qaka a înscris chiar la primul meci oficial jucat pentru o echipă de seniori. Se întâmpla în 2010, când albanezul era junior (15 ani) şi a fost folosit într-un meci de Cupă câştigat de Valerenga cu 11-1, el marcând ultimul gol al echipei sale de atunci. Reuşita nu este trecută însă în palmaresul de profesionist al lui Qaka, el având nevoie de o dispensă specială la acea vreme pentru a juca la echipa mare a celor de la Valerenga.

Pe lângă meciurile la echipele de club, Kamer Qaka a mai strâns peste 700 de minute la echipele naţionale la care a fost convocat. Noul jucător al FCSB-ului a evoluat pentru reprezentativele de tineret (U17 şi U19) ale Norvegiei, după care a ales să îmbrace tricoul naţionalei mari a Albaniei, ţara părinţilor săi. Din noiembrie 2017, Qaka a jucat de două ori  pentru Albania, în amicalele cu Norvegia şi Turcia.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net