Ce motive ar fi avut Vasile Turcu să se sinucidă

Ultima actualizare:

    Vasile Turcu a murit în martie, la o săptămână după ce a încercat să se sinucidă prin spânzurarefoto: arhiva Click!
Vasile Turcu a murit în martie, la o săptămână după ce a încercat să se sinucidă prin spânzurarefoto: arhiva Click!

Într-un interviu acordat revistei Forbes, Vasile Turcu declara că şi-a clădit averea prin muncă. „Eu muncesc de mic copil. În vacanţe mă duceam pe şantier, la muncă necalificată“, spune el. A urcat treptat în funcţie, iar Revoluţia l-a prins pe postul de şef de brigadă pe şantier, cu un salariu frumos, de 7.000 de lei pe lună, notează sursa citată.

În lumea fotbalului se aude că Vasile Turcu fusese părăsit de scurt timp de amantă. Certurile dese cu femeia mult mai tânără îl aduseseră în pragul disperării. în plus, el a fost recent la DNA pentru a da explicaţii în privinţa contractului dintre firma sa de construcţii şi Opera Română.

A vrut să-i vândă un teren lui Gigi Becali

În 2010, averea omului de afaceri era estimată la 135 de milioane de euro, clasându-se pe poziţia 57 în topul celor mai bogaţi oameni din România. Vasile Turcu are doi fii şi s-a născut pe 11 august 1953 în judeţul Botoşani.

După ce Turcu a ieșit din acționariatul clubului Dinamo în urmă cu 6 ani, omul de afaceri a început să se confrunte cu probleme financiare. Mai deunăzi, Turcu îl sunase pe Gigi Becali pentru a-i vinde un teren în Sectorul 3 din București, sub prețul pieței, motivându-i că are nevoie de lichidități. Surse din preajma omului de afaceri susțin că acesta a mai vândut, de la începutul anului, alte proprietăți

Probleme cu DNA-ul 

Vasile Turcua fost audiat la DNA în legătură cu transferul lui Ştefan Radu la Lazio Roma: Dinamo a luat 5.355.000 de euro pentru Radu. Lazio nu a achitat nimic în plus. Surse judiciare au precizat că Turcu a scris, în declaraţia depusă la DNA, că suma totală a transferului lui Ştefan Radu la Lazio Roma a fost de 5.355.000 de euro, gruparea italiană neachitând alţi bani în afară de aceştia.

Turcu a precizat că el şi Cristi Borcea, de asemenea fost acţionar, au negociat cu oficialii clubului Lazio transferul lui Ştefan Radu. În urma tratativelor, s-a convenit ca Radu să fie împrumutat de Dinamo la Lazio, din ianuarie până în iunie 2008, pentru suma de un milion de euro plus TVA (1,19 milioane de euro în total), cu o clauză de transfer definitiv pentru încă 3,5 milioane de euro plus TVA (4,165 de milioane de euro în total). Turcu a precizat că, la 20 iunie 2008, Lazio a achitat clauza pentru transferul definitiv al jucătorului român.   

DNA a deschis dosar penal pe subiectul meciului Dinamo-Lazio, disputat în august 2007 în preliminariile Ligii Campionilor, în urma declaraţiilor care indică aranjamentul meciului, apărute în ProSport.

Cine este Vasile Turcu 

  • În tinereţe, Vasile Turcu a lucrat ca simplu muncitor la Antepriza Bragadiru 
  • A intrat in lumea afacerilor după 1990, iar înainte de 2004 a făcut parte din aşa-zisul "Club 75", care reunea principalii sponsori ai Partidului Social Democrat 
  • Ion Iliescu l-a decorat pe Turcu cu "Ordinul Meritul Cultural" 
  • A fost o scurtă perioadă amantul manelistei Carmen Şerban 

Ziarul "Click!" a publicat în urmă cu câţiva ani povestea lui Vasile Turcu, relatată de fosta sa concubină, Nina Toader. Nina şi Vasile s-au cunoscut în 1974. Ea avea 15 ani şi el 19. "Eu venisem cu o prietenă, de la Buzau, la Bucureşti. 

Într-o zi, ne-am dus la cinematograf. Bilete se mai gaseau doar la bişniţari. Am cumparat de la unul mic şi pricăjit şi după ce am ieşit din sala nu am mai scapat de bişniţar. I-am cedat şi am devenit iubita lui. Da, Vasile era bişniţar", a rememorat Nina.  

Povestea de dragoste a celor doi a fost una cu năbădăi. "El îmi spunea deseori că mă iubeşte, dar eu nu-l iubeam pe el. Nu puteam să-l părăsesc că mă ameninţa cu bătaia, că mă omoară. De ce nu-l iubeam? El era un boschetar, nu-i plăcea munca, nu mi-a adus niciodată o floare, nu avea bani şi îmi fura tot timpul din casă. În plus, era foarte gelos. O dată chiar a bătut un poliţist pentru mine, iar la toate evenimentele la care ne duceam împreună eu nu aveam voie să vorbesc cu nimeni!", a povestit femeia. 

Nina şi Vasile au locuit împreună vreme de zece ani. Nu s-au căsătorit legal niciodată, dar el o prezenta pe ea tuturor ca pe soţia lui. "Nu am oficializat relaţia noastră pentru că el nu avea acte de identitate. A aruncat buletinul pentru că avea probleme cu poliţia", susţinea Nina. 

Relaţia celor doi a început să scârţâie serios în 1979: "Eram însărcinată cu Vasile şi am născut înainte de termen, pe la opt luni. Copilul a murit, iar eu m-am îmbolnăvit. Atunci a început calvarul. Mi-a spus că nu mai vrea să mai trăiască cu mine în condiţiile astea. A dat chiar şi o declaraţie la spital în care a precizat că nu vrea să mă ia acasă pentru că nu mai are ce face cu mine. Mi-a distrus tinereţea!", mai spunea Nina.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net