Ce sancțiune riscă Sebastian Colțescu după acuzațiile de rasism

Ultima actualizare:

    Sebastian ColțescuFoto: sportpictures.eu
Sebastian ColțescuFoto: sportpictures.eu

Întrerupt în minutul 13, după ce arbitrul de rezervă Sebastian Colțescu a fost auzat că a folosit un cuvânt cu tentă rasistă, meciul PSG - Istanbul BB s-a încheiat a doua zi cu victoria campioanei Franței (5-1). Uniunea Europeană de Fotbal Asociația (UEFA) a deschis o anchetă, desemnând un inspector pentru a analiza incidentele.

În cazul în care va fi găsit vinovat, Sebastian Colțescu riscă aceeași sancțiune care s-ar aplica și jucătorilor de fotbal. Practic, în cazul lui se vor aplica prevederile articolului 14: „Orice persoană (...) care aduce atingere demnității altei persoane sau unui grup de persoane, indiferent de motiv, pe baza culorii sale, rasei, religiei, originii etnice, sexului sau orientării sexuale va fi pasibil de o suspendare de cel puțin zece meciuri sau pentru o durată determinată”.  De asemenea, presa europeană a estimat că și arbitrul de centru Ovidiu Hațegan ar putea fi penalizat pentru că nu a găsit soluții pentru a convinge echipele PSG și Istanbul BB să reia partida. Pe de altă parte, trebuie precizat că Sebastian Colțescu a fost scos de pe lista FIFA dinaintea acestei partide. Așadar, oricum acesta nu va mai oficia la meciuri internaționale.

Programat în etapa a 6-a, ultima, a Grupei H a Ligii Campionilor la fotbal, meciul Paris Saint-Germain - Istanbul BB a fost întrerupt, în minutul 16, la scorul de 0-0. Turcii au părăsit terenul după ce arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu a folosit cuvântul "negru" la adresa unei persoane din staff-ul echipei din Istanbul. Oaspeţii au protestat deseori la deciziile arbitrului de centru Ovidiu Haţegan, iar Sebastian Colţescu l-a atenţionat pe central că o persoană din staff-ul echipei turce trebuie sancţionată. Colţescu a folosit cuvântul "negru" indicându-i centralului Haţegan acea persoană. Haţegan l-a eliminat pe antrenorul secund Pierre Webo, fost internaţional camerunez, iar turcii au decis să iasă de pe teren după mai multe discuţii cu brigada şi cu alţi oficiali ai meciului. După aproape două ore, jucătorii echipei Istanbul Başakşehir au părăsit Stadionul „Parc des Princes”. UEFA a stabilit că partida să se reia miercuri, 9 decembrie, de la ora 19.55, cu o brigadă de arbitri din Olanda. PSG s-a impus cu 5-1. 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net