Conducerea MApN a solicitat FC Steaua zece la sută din totalul veniturilor pentru a-i permite să folosească marca, însă reprezentanţii grupării patronate de Gigi Becali au refuzat oferta, a dezvăluit juristul Clubului Sportiv al Armatei Steaua, Florin Talpan.


"Eu am propus să se încheie un contract de licenţă de marcă, prin care să le dăm posibilitatea să folosească emblema până când se stabileşte un preţ de către un evaluator avizat. Iar la preţ să fie un preţ provizoriu astfel încât niciuna dintre părţi să nu piardă. Ei nu au mai fost interesaţi de acest demers şi s-a ajuns în această situaţie. Conducerea armatei îşi dorea un procent de zece la sută din toate veniturile pe care le obţineau ei şi cred că era vorba de un preţ corect, pentru că este vorba de brandul Steaua. Eu aşa vedeam situaţia şi din vânzarea jucătorilor, pentru că acel jucător purta acest brand pe piept. Nu se pune problema de a vinde acest brand, se pune problema de a stabili un preţ", a declarat Talpan, la Sport.ro.

adi popa.jpg

adi popa
adi popa

Oficialul clubului aflat în subordinea Ministerului Apărării Naţionale a menţionat faptul că în motivarea deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie se precizează faptul că gruparea lui Gigi Becali nu poate folosi denumirea de SC Fotbal Club Steaua Bucureşti, chiar dacă această este înregistrată la Registrul Comerţului.

"Din motivarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie reiese foarte clar că Fotbal Club Steaua Bucureşti nu mai este îndreptăţită să folosească numele de Steaua Bucureşti. Lucrul acesta rezultă din motivarea hotărârii. Noi ştim că o marcă este formată dintr-un element lucrativ şi un element verbal. Atâta timp cât s-a anulat acea marcă, este foarte clar că Fotbal Club Steaua Bucureşti nu mai are dreptul să folosească numele Steaua Bucureşti. Având în vedere că este înregistrată, ei pot să folosească FCSB, dar din ce am înţeles cei de la Venus Bucureşti au făcut o adresă la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, deci vor fi probleme inclusiv cu acea siglă pe care ei o folosesc. Denumirea de Fotbal Club Steaua Bucureşti nu o mai pot folosi, pentru că motivarea deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie spune foarte clar că nu mai au acest drept. Chiar dacă este înregistrată la Registrul Comerţului cu SC Fotbal Club Steaua Bucureşti, având în vedere că este Steaua Bucureşti în cuprinsul acestei denumiri, se încalcă decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi vom lua măsurile care se impun. O să-i chemăm în judecată şi vom solicita duane interese. Eu nu cred că UEFA va prezenta echipa tot Steaua, cred că Liga Profesionistă de Fotbal şi federaţia se vor sesiza şi vor lua măsurile pentru a nu fi parte în acest conflict", a afirmat juristul.

Florin Talpan.jpg

Florin Talpan
Florin Talpan

Florin Talpan a precizat de asemenea faptul că a modificat regulamentul de funcţionare al CSA Steaua, astfel încât clubul să poată înfiinţa o echipă de fotbal, o decizie în acest sens urmând a fi luată de conducerea ministerului: "Eu m-am zbătut pentru a da o satisfacţie suporterilor, care am văzut că m-au susţinut şi pentru foştii mari sportivi, care au câştigat Cupa Campionilor Europeni. Am făcut toate demersurile de modificare a regulamentului de funcţionare al Clubului Sportiv al Armatei Steaua şi începând cu data de 24 noiembrie ne dă posibilitatea să ne înfiinţăm echipă de fotbal. Eu zic că asta ar fi soluţia cea mai viabilă la ora actuală pentru a continua tradiţia. Decizia va veni însă de la conducerea Ministerului Apărării Naţionale".

Loading...
Citeste tot despre: 

Alte articole