Cele mai tari mutări din fotbal se făceau de obicei între campionate, când cluburile aveau timp mai mare pentru integrarea noilor staruri. Concurenţa între manageri pentru semnătura unui anumit jucător, accidentările sau pur şi simplu disperarea de a repara în retur ce s-a stricat în prima parte au anulat şi această regulă nescrisă şi s-a deschis robinetul şi iarna.


Cel mai tare transfer al acestei perioade de mercato a fost de departe cel al lui Coutinho de la Liverpool la Barcelona pentru 120 de milioane de euro plus alte 40 de milioane de euro posibile bonusuri de performanţă. Acest şoc a fost însă de încălzire şi a reprezentat doar prima piesă de domino căzută. Au urmat altele, cu englezii la masa negocierilor, fie de partea cumpărătorului, fie de partea vânzătorului, fie de ambele părţi.

17-sport-cap-giroud.jpg

Francezul a rămas la Londra, dar a schimbat cartierul. De la Arsenal a plecat la Chelsea
Foto Click!

Astfel, Virgil van Dijk, de la Southampton la Liverpool pentru 80 de milioane de euro, a fost al doilea cel mai scump transfer al iernii, iar podiumul risipei de bani a fost încheiat de Diego Costa, care s-a întors la Atletico Madrid pentru 66 de milioane de euro. Nu vă gândiţi că aici s-au încheiat lucrurile! Manchester City şi-a făcut cea mai scumpă apărare din istorie după ce a plătit 65 de milioane de euro pe bascul Aymeric Laporte, adică tot atât cât i-a virat Arsenal Borussiei Dortmund pentru Pierre-Emerick Aubameyang. „Tunarii” au avut nevoie de gabonez pentru că au rămas descoperiţi după ce rivala Chelsea li l-a furat pe Olivier Giroud ca să-l înlocuiască pe Michy Batshuayi, plecat în Germania.

Coutinho a fost cel mai scump dintre toţi

În top ar fi fost dacă s-ar fi realizat pe bani şi schimbul Sanchez – Mkhitaryan, dintre United şi Arsenal, fiecare fiind cotat la 35 de milioane de euro. Trupa lui Arsene Wenger a schimbat cel mai mult realizând că acest sezon e compromis şi tot ce se mai poate face e să-l pregătească din timp pe următorul. Altfel, probabil pentru a le face loc altora la vară, de pe Emirates au mai plecat Theo Walcott, la Everton, pentru 23 de milioane de euro, şi Francis Coquelin, la Valencia pentru 14 milioane de euro. În top cele mai scumpe transferuri ale iernii mai sunt şi cel al lui Cedric Bakambu, de la Villareal la Beijing Guoan pentru 40 de milioane de euro, dar şi al lui Lucas Moura, de la PSG la Tottenham pentru 30 de milioane de euro.

Cele mai răsunătoare 10 transferuri ale acestei perioade:

Nume                          Post                 De la                La                 Sumă

Philippe Coutinho       Mijlocaş          Liverpool         Barcelona         120

Virgil van Dijk            Fundaş            Southampton    Liverpool          80

Alexis Sanchez            Mijlocaş          Arsenal            Man. United     35

Henrikh Mkhitaryan    Mijlocaş           Man. United     Arsenal            35

Diego Costa                Atacant           Chelsea           Atl. Madrid       66

Aymeric Laporte         Fundaş            Ath. Bilbao      Man. City          65

P. E. Aubameyang      Atacant           B. Dortmund    Arsenal             65

Cédric Bakambu         Atacant           Villareal           Beijing Guoan  40

Lucas Moura               Mijlocaş           PSG                 Tottenham       30

Olivier Giroud             Atacant           Arsenal            Chelsea           17

*Sumele sunt exprimate în milioane de euro.

 
 
Loading...