Ceartă Sandu - Mititelu la tribunal

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, ex-preşedintele LPF, sunt judecaţi pentru dispariţia echipei fanion a Băniei. La şedinţa de miercuri nu s-a ajuns la o concluzie, dar s-au aruncat vorbe şi s-a fixat un nou termen al dosarului, la data de 8 februarie.

Mai mulţi oameni de fotbal au fost chemaţi ca martori în cazul dezafilierii Universităţii, printre aceştia fiind Gigi Becali şi Duru, directorul departamentului de licenţiere din cadrul Federaţiei, în timp ce Cristi Borcea nu s-a prezentat, având probleme din cauza unei operaţii suferite la picior. Finanţatorul Stelei a acaparat procesul, vorbind timp de trei ore.

A povestit cum i-a adus pe Mihai Costea şi Prepeliţă de la Craiova la Steaua, consideră că şi acum are de primit 1.1 milioane de euro de pe urma transferului lui „Nilă” şi a subevaluat lotul avut atunci de Mititelu. Atunci fostul patron al Universităţii i-a „urat” să fie din nou închis, iar o persoană din anturajul său l-a înjurat pe Becali şi a fost evacuată.

De asemenea, stelistul a şocat audienţa când a dat de înţeles că aflase din timp de dezafilierea echipei craiovene! Au intervenit şi Mititelu şi Sandu, primul numindu-i „nenorociţi” pe cei care l-au retrogradat, iar „Naşul” a replicat: „Te-a retrogradat mă-ta!”

Judecătorii au restabilit liniştea, dar un alt personaj, un ultras al oltenilor, a fost dat afară pentru jignirile aduse finanţatorului din Ghencea. S-a decis un nou termen, la data de 8 februarie, însă Mititelu nu a fost de acord, susţinând că se amână nejustificat pentru ca legea graţierii să intre în vigoare şi Sandu şi Dragomir să scape.

Cum a pornit procesul

Cei de la DNA au arătat că în Comitetul Executiv al FRF din 20 iulie 2011 s-a decis excluderea Universităţii Craiova în mod abuziv, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir folosindu-şi influenţa asupra celorlalţi membri. În vara trecută s-a dat verdictul: câte trei ani de închisoare cu suspendare, iar Mititelu, patronul echipei, să primească în jur de 220 de milioane de euro despăgubiri. S-a contestat de către procurori, care doresc pedepse maxime cu executare pentru cei doi, dar şi de către Naşu şi Dragomir care se aşteptau să fie declaraţi nevinovaţi.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net