Ceasul se opreşte la 11?

Ultima actualizare:

    De la Chipciu aşteaptă fanii Stelei să vină minuneaFoto: Sportpictures.eu
De la Chipciu aşteaptă fanii Stelei să vină minuneaFoto: Sportpictures.eu

Roş-albaştrii sunt specialişti continentali la capitolul meciuri decisive. Sarabanda a început în 2004, cu o calificare în Cupa UEFA, dar pare să se oprească joi seară (27 august), în Norvegia, după 11 ani. Asta pentru că e greu de crezut că Tade şi compania pot întoarce acel 0-3 de pe Arena Naţională. Iată însă cum s-a realizat recordul!

  • 2004 – 2005. A trecut de CSKA Sofia. Steaua s-a calificat atunci în noul format al Cupei UEFA, primul care prevedea grupe, până atunci fiind doar duble eliminatorii. Victime au fost vecinii noştri bulgari, pe care i-am învins în Ghencea cu 2-1 şi cu care am remizat la Sofia, 2-2.
  • 2005 – 2006. Distracţie cu norvegienii. Au fost şi vremuri când Steaua nu se pleca în faţa nordicilor, ci dădea cu ei de pământ. În faza decisivă a acelui sezon, oamenii lui Protasov au măturat pe jos cu Valerenga lui Tore Andre-Flo, de care a trecut cu 6-1 la general.

  • 2006 – 2007. Vali Badea, erou cu Standard. Atunci a pus Gigi Becali pentru prima dată mâna pe potul cel mare oferit de prezenţa în grupele Ligii Campionilor. În ultimul tur de calificare, Steaua lui Olăroiu a trecut de campioana Belgiei cu 2-1 la Bucureşti şi 2-2 la Liege. 
  • 2007 – 2008. Singura performanţă a lui Hagi. Anul următor, roş-albaştrii prindeau deja viteză şi bifau a doua calificare la masa bogaţilor. Deşi au făcut 2-2 acasă, bieloruşii de la BATE Borisov n-au avut nici o şansă la Bucureşti, unde trupa Steaua antrenată de „Rege” câştiga cu 2-0.
  • 2008 – 2009. Galatasaray, a treia victimă. Şi a treia încercare a fost cu noroc pentru Steaua, care a mers din nou în grupele Ligii Campionilor, de această dată după o dublă de foc cu turcii de la Galatasaray. A fost 2-2 la Istanbul, iar golul lui Nicoliţă din retur a adus o izbândă la limită.
  • 2009 – 2010. Din nou în Liga Europa. În acest sezon, Steaua a fost nevoită să-i cedeze grupele Ligii minunii din Urziceni. A mers totuşi în a doua competiţie ca importanţă, după o dublă lejeră cu scoţienii de la Saint Patrick’s, eliminaţi prin dublă victorie, 3-0 şi 2-1.
  • 2010 – 2011. A apărat Tătăruşanu. Cea mai emoţionantă calificare a Stelei în grupele Ligii Europei a avut loc în acel an, în dubla cu Grasshopper. Fiecare echipă a câştigat cu 1-0 pe teren propriu şi totul s-a decis la penalty-urile de la Zurich, unde Ciprian Tătăruşanu a fost erou.
  • 2011 – 2012. Levi a adus şi el 20 de milioane de euro. După doi ani de secetă, Steaua a revenit în grupele Ligii Campionilor în urma unei duble cu victima sa preferată, CSKA Sofia. Victoria cu 2-0 de pe teren propriu a fost suficientă pentru băieţii antrenaţi atunci de israelianul Roni Levi.
  • 2012 – 2013. Am ajuns şi-n Lituania! Steaua a pierdut titlul în faţa CFR-ului şi a trebuit să se mulţumească din nou cu Liga Europa. Măcar n-a tremurat nici o secundă pentru calificare, câştigând cu 5-0 la general întâlnirea cu FC Ekranas. E anul când a bătut-o pe Chelsea.
  • 2013 – 2014. Ultima calificare în Ligă. Trupa lui Laurenţiu Reghecampf reuşea această izbândă după 1-1 la Bucureşti şi 2-2 la Varşovia, cu Legia, campioana Poloniei. Atunci s-a încasat ultimul pot de 20 de milioane de euro.
  • 2014-2015. Drama de la Razgrad. Acest sezon a reprezentat un paradox pentru Steaua, care s-a calificat în grupe după un eşec. Roş-albaştrii au fost eliminaţi de Ludogoreţ din play off-ul Ligii Campionilor, dar regulamentul UEFA i-a trimis în Liga Europa. A fost cea mai tristă calificare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net