Cele 3 greșeli făcute de arbitrul Radu Petrescu la FCSB - Dinamo

Ultima actualizare:

    Căderea lui Man din careu, din minutul 75, a dus la acordarea unui penalty și a unui cartonaș roșuFOTO: Sportpictures.eu
Căderea lui Man din careu, din minutul 75, a dus la acordarea unui penalty și a unui cartonaș roșuFOTO: Sportpictures.eu

FCSB a învins cu scorul de 3-2 pe Dinamo în eternul derby al campionatului românesc, dar rezultatul final a fost influențat decisiv de arbitrul de centru Radu Petrescu. Cea mai mare greșeală a fost acordarea, în minutul 75, când a acordat, după un duel regulamentar, penalty-ul care a decis învingătoarea. Spaniolii din conducerea ”câinilor” au anunțat că vor face plângere.

Pablo Cortacero, reprezentantul acţionarului majoritar al FC Dinamo, Benel Internaţional, a anunţat că pe care o reprezintă va face o plângere la FRF, LPF şi CCA după greşelile de arbitraj de la derbiul cu FCSB. ”Astăzi sunt dezamăgit de erorile arbitrale care continuă să dăuneze lui Dinamo, de mâine vom lua măsuri şi vom face o plângere formală Ligii, Federaţiei, colegiului arbitrilor pentru a clarifica ce se întâmplă. Împreună vom fi mai puternici”, a scris el pe Facebook. Click! vă prezintă cele mai importante greșeli făcute la derby de Radu Petrescu.

Minutul 12: nu i-a arătat cartonaș roșu dinamovistului Gol. În minutul 12, un duel la centrul terenului între dinamovistul Janusz Gol și fecesebistul Perianu s-a încheiat cu un cot aplicat în frunte de polonez adversarului său. Chiar dacă totul s-a desfășurat sub ochii arbitrului, Radu Petrescu nu l-a eliminat pe polonez, de fapt nu a dat nici măcar fault, deși acordarea cartonașului roșu era obligatorie.

Minutul 25: a acordat penalty pentru Dinamo după un fault ”de baschet”. Duelul din careul FCSB, dintre Panțîru și Gonzales s-a încheiat cu căderea spectaculoasă a fundașului dinamovist. Acesta a acuzat o lovitură în bărbie, dar reluările au arătat că Panțîru l-a lovit pe sud-american cu mâna peste piept, dar nu cu intensitate, ci mai mult l-a oprit să înainteze. A existat contact, dar în fotbalul mare asemenea faze nu sunt penalizate niciodată. ”Primul penalty e discutabil. Este o decizie la care arbitrul are acoperire regulamentară, pentru că apărătorul de la FCSB, care ştie că are în stânga lui atacantul de la Dinamo, pune o barieră, îi pune braţul în momentul în care nu avea mingea sub control. Vorbim despre neglijenţă aici, nu de imprudenţă. E o decizie discutabilă, dar are acoperire regulamentară”, a declarat, la Look Sport, fostul arbitru internațional Cristi Balaj.

Minutul 75: a acordat un penalty pentru FCSB și eliminare a fundașului dinamovist deși nu a fost vreo infracțiune. Cea mai contestată fază a meciului, cea prin care s-a influențat decisiv câștigătoarea partidei. Ce s-a întâmplat de fapt? Venit din spate, Isma Lopez i-a ”furat” acrobatic mingea lui Dennis Man, care a căzut ca în piscină. Chiar dacă intervenția a fost corectă, decizia lui Radu Petrescu a fost penalty pentru FCSB și eliminare pentru Isma Lopez. ”Un 11 metri care nu a existat. Orice privitor la un joc de fotbal nu poate să susțină că a fost penalty. Apărătorul folosește un procedeu regulamentar, lovește mingea, jucătorul cade. A trișat, nu a fost penalty. După ce că nu a fost penalty îi mai dai și roșu. A doua eroare gravă”, a explicat, la Digi Sport, fostul arbitru internațional Adrian Porumboiu.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net