A căzut ca un trăsnet vestea că a murit Daniel Prodan, unul dintre cei mai importanți jucători din istoria recentă a fotbalului românesc.


Daniel Prodan, fostul mare internaţional român, a încetat din viaţă la doar 44 de ani după ce a suferit un infarct în cursul serii de miercuri, 16 noiembrie. Tragedia s-a petrecut în casa din Voluntari, chiar sub ochii soției sale, Licinia, care a chemat de urgență ambulanța. Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru fostul fundaș.

Doliu în fotbalul românesc! A murit Daniel Prodan în urma unui infarct, la doar 44 de ani

daniel_prodan_a_murit.jpg

a murit daniel prodan
Daniel Prodan avea doar 44 de ani

Daniel Prodan a decedat la doar 44 de ani, ca urmare a unui infarct. Cei din familie spuneau că "Didi" se uita la televizor când i s-a făcut rău şi nici intervenţia medicilor nu l-a mai putut salva. Daniel Prodan a murit în jurul orei 20.00, scrie Adevărul.ro.

Tragica veste a fost făcută publică de jurnalistul Dorin Chioțea pe contul lui de Facebook. A numit-o "cea mai cumplită știre exclusivă pe care o dau în toată cariera".

 

Didi, așa cum era alintat marele fotbalist de către apropiații săi, s-a născut în 23 martie 1972 la Satu Mare. A debutat în orașul natal la echipa Olimpia. Pasul cel mare al carierei l-a făcut în 1993, deodată cu ajungerea în Capitală, la Steaua, unde a stat până când s-a transferat la spaniolii de la Atletico, în 1997. A mai jucat la Glasgow Rangers două sezoane, din nou la Steaua, Rocar București, FC Național București și Messina Calcio.

Pentru echipa națională a bifat 54 de meciuri. Daniel Prodan a bifat toate minutele disputate de către naționala țării noastre la Mondial, jucând în meciurile cu Columbia, Elveția, Statele Unite ale Americii, Argentina și Suedia.

Născut la 23 martie 1972 în Satu Mare, Daniel Prodan a fost unul dintre cei mai mari fundaşi pe care i-a dat fotbalul românesc. Şi-a început cariera de fotbalist în oraşul natal, Satu Mare, şi a ajuns la Steaua în 1993, rămânând în Ghencea timp de trei ani, înainte să fie cumpărat de Atletico Madrid.

A mai jucat în Scoţia, la Rangers, cu care a câştigat două titluri de campion al Scoţiei, două cupe ale Scoţiei şi o cupă a Ligii, iar marele succes l-a cunoscut în tricoul naţionalei României. Membru important al Generaţiei de Aur, Daniel Prodan a strâns 54 de meciuri sub tricolor şi a participat alături de naţională la Campionatele Mondiale din 1994 şi 1998 şi la EURO 1996.

Mai jos vă prezentăm o serie de imagini foto și video cu Daniel Prodan, în cele mai importante momente din cariera sa de sportiv.

 

poza8_000_app2001030721296.jpg

daniel prodan a murit
Imagine de la Mondialul din SUA, din meciul România - Columbia 3-1. Ionuț Lupescu și Daniel Prodan îl flanchează pe Carlos Valderama, căpitanul naționalei Columbiei.
Foto: AFP

 

poza2_gettyimages-232943.jpg

daniel prodan a murit
Daniel Prodan nu îl lasă nicio clipă pe marele atacant columbian Faustino Asprilla să își facă jocul. Era primul meci de la Mondialul din '94, iar România avea să câștige cu 3-1.
Foto: Getty Images

 

poza1_gettyimages-52919910.jpg

daniel prodan a murit
Daniel Prodan plânge în hohote la finalul sfertului de finală pierdut de România, la penalty-uri, în fața Suediei, la Mondialul din 1996. A fost cea mai mare performanță fotbalistică la nivel de echipă națională.
Foto: Getty Images

 

poza3_gettyimages-52930039.jpg

daniel prodan a murit
Imagine de colecție din anul 1997 cu componenții echipei „Generației de Aur”
Getty Images

 

poza5_79663-mediafax_foto-george_filip.jpg

daniel prodan a murit
Daniel Prodan, pe vremea când era componentul echipei FC Național, în timpul unui test medical la Institutul de Medicină Sportivă
Foto: Mediafax

 

poza7_11039-mediafax_foto-toni_salabasev.jpg

daniel prodan a murit
Daniel Prodan, într-unul din ultimele sale meciuri pentru echipa națională: România - Italia 0-2, în anul 2002
Foto; Mediafax

 

poza6_98689-mediafax_foto-john_doe.jpg

Daniel Prodan se duelează cu Ionel Ganea în timpul unui meci caritabil
Foto: Mediafax

 

Golul lui Didi Prodan din meciul Steaua - Inter Sibiu din sezonul 1995-1996

 

Prodan reușește un gol superb în meciul Steaua-Glasgow Rangers 1-0 (1995)

 

Golul victoriei reușit de Prodan în meciul România - Slovacia 3-2, anul 1994

 

Prodan înscrie pentru Steaua într-un meci disputat în Giulești, contra Rapidului, în anul 1996

 

Prodan marchează cu o lovitură de cap în meciul Hercules Alicante - Atletico Madrid 0-2, sezonul 1996/1997

 
 
Loading...