Cele mai tari driblinguri ale lui Hagi, ne-au încântat în sute de meciuri

Ultima actualizare:

    foto: Mediafax
foto: Mediafax

A fost supranumit “regele fotbalului”, a jucat 782 de meciuri oficiale în echipe de seniori, dar încă din 1975 începeau să fie văzute cele mai tari driblinguri ale lui Hagi, la echipa de copii a Farului Constanţa. La numai 17 ani începea să joace în divizia A cu aceeaşi echipă.

S-a transferat la Sportul studenţesc pentru a-şi continua studiile şi mai apoi, talentul său a intrat în atenţia “greilor” de atunci ai fotbalului românesc. Valentin Ceauşescu a vrut cele mai tari driblinguri ale lui Hagi la Steaua şi astfel, Maradona din Carpaţi a pus umărul, dar şi piciorul său magic la cucerirea Supercupei Europei, când a înscris unicul gol al partidei cu Dinamo Kiev.

Cele mai tari driblinguri ale lui Hagi au cucerit Europa

Alături de Steaua, în trei ani, a câştigat trei campionate şi două cupe ale României. O dată cu deschiderea venită după revoluţia din 1989, fotbaliştii au fost printre primii români plecaţi să cucerească europa şi, astfel, cele mai tari driblinguri ale lui Hagi au început să fie admirate de fanii lui Real Madrid, Brescia, Barcelona şi nu în ultimul rând fanii turci ai lui Galatasaray, unde în scurt timp a devenit mai iubit şi mai cunoscut decât însuşi Suleiman Magnificul.

Hagi a fost prin excelenţă un conducător de joc, un număr 10 tradiţional, disciplinat şi limpede dar cu un şut devastator atunci când se afla în poziţie de finalizare. Chiar dacă nu a fost un jucătror de viteză, claritatea cu care vedea partida îi permitea să se plaseze în cele mai bune poziţii care îi permiteau să paseze sau să şuteze de la distanţă.

Cele mai tari driblnguri ale lui Hagi la echipa naţională

Între anii 1990 şi 1998 Hagi a devenit liderul echipei naţionale de fotbal a româniei. Seriozitatea, disciplina, corectitudinea l-au impus drept căpitan al unei generaţii “de aur”. În tricoul naţionalei cele mai tari driblinguri ale lui Hagi s-au văzut în 125 de partide din care la 65 a putrat banderola de căpitan.

S-a retras de la echipa naţională în 1998. După retragere, cei care au mai admirat cele mai tari driblinguri au rămas fanii lui Galatasaray şi ai adversarilor din acea vreme ai turcilor. Galatasaray Istanbul a făcut în acea perioadă cele mai mari performanţe din istoria clubului devenid, pentru o scurtă perioadă, unul din cele mai de temut echipe de club din Europa.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net