Cele trei greșeli făcute de Rădoi în eșecul cu Islanda

Ultima actualizare:

    Românii au fost dărâmați după înfrângerea din IslandaFOTO: Sportpictures.eu
Românii au fost dărâmați după înfrângerea din IslandaFOTO: Sportpictures.eu

Naționala României a pierdut mai clar decât o arată scorul (1-2) la Reykjavik, în fața Islandei, semifinala barajului de calificare la Euro 2021. Aflat la cel mai important meci din carieră ca antrenor, selecționerul Mirel Rădoi a picat examenul.

Click! vă prezintă principalele trei greșeli care i se pot imputa și din cauza cărora vom fi prima echipă din istoria Europenelor sau Mondialelor care nu participă la competiția pe care o organizează.

A renunțat la stilul ofensiv. Încă de când a venit la naționala de seniori, Rădoi a anunțat că vrea să schimbe stilul echipei dintr-unul care temporiza jocul într-unul ofensiv. A și reușit asta la primele două partide, contra Irlandei de Nord și Austriei, dar acest lucru s-a uitat exact când aveam mai mare nevoie de el, în barajul cu Islanda. Astfel, ”tricolorii” au fost din nou campioni la posesie, dar numai pentru că plimbau mingea la 25 de metri de poarta adversarilor, neavând nici o idee tactică de cum ar trebui să străpungă zidul islandez.

Am jucat fără vârf în atac. Când îl ai în lot pe George Pușcaș, care joacă în campionatul Angliei și care este un bun jucător la cap, este inadmisibil să îl ții pe bancă pentru a-l titulariza pe Denis Alibec. Care a făcut un meci bun în Austria, e adevărat, dar în fața unei apărări visătoare, în timp ce acum, în Islanda, el trebuia să se bată cu fundași care după ce că erau mai înalți ca el, îl dominau și la duelurile aeriene. Mai mult, nu este posibil ca într-un meci contra unei echipe nordice să ai ca vârf de atac un jucător care a recunoscut public că nu știe și nu poate să dea cu capul în minge. Practic, o repriză al jucat fără vârf de atac. Drept urmare, singurul nostru șut pe poartă a fost din penalty-ul transformat de Maxim, dar acordat nu după vreo fază periculoasă, ci după un fault descoperit de VAR al unui islandez asupra lui Burcă la un duel aerian câștigat de nordici.

L-a titularizat pe Mitriță. Chiar dacă a jucat bine în ultimele două meciuri de la New York City, titularizarea lui Mitriță a fost forțată. Nu doar pentru că vorbim de un jucător care a schimbat fusul orar duminică, dar și pentru că este vorba de un fotbalist care chiar în ziua meciului a aflat că a fost împrumutat în Arabia Saudită, la Al-Hilal. Această veste bulversează pe oricine. Mai mult, el nu avea relații de joc stabilite cu coechipierii săi, lipsind de la meciurile cu Irlanda de Nord și Austria, considerate și de verificare în vederea acestui meci cu Islanda.

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net