Fosta campioană a României a avut un 2013 execrabil. De la începutul anului a câştigat doar două partide, iar o a treia, la 1 iunie, pe Arena Naţională, le-ar aduce un trofeu şi i-ar califica în cupele europene.


Pare incredibil ca o echipă să câştige trei meciuri în cinci luni şi asta să fie suficient pentru a obţine un trofeu şi o participare în Liga Europa. De asta e însă aproape CFR. Clujenii au câştigat în 2013 un meci în campionat, 5-0 la Bistriţa şi unul în semifinalele Cupei, miercuri seara, cu Astra, la Giurgiu, scor 2-0.

Deşi au fost dominaţi copios, iar Felgueiras a făcut minuni în poartă, cinismul şi norocul ardelenilor au dat roade, iar golurile lui Hora şi Valente i-a dus în finala unde îi aşteaptă Petrolul. Dacă o vor câştiga şi pe aceasta, CFR are cupele europene asigurate într-unul din cei mai proşti ani de când sunt patronaţi de Arpad Paszkany.

De partea cealaltă, Astra, favorită la un moment dat la Liga Europa, se vede dintr-o dată cu cuţitul la os. Iluzia Cupei s-a spulberat, iar în campionat e obligată să joace ambele meciuri la victorie pentru a-şi atinge obiectivul. Această situaţie l-a înnebunit pe patronul astralilor, Ioan Niculae, care a făcut după meci o serie de declaraţii dure. "Am jucători care nu ar merita să joace în Liga 1. Le stătea mai bine în tricoul "ceferiştilor". În vară facem restructurări masive. Oricum, nu mai vreau să vorbesc aşa mult pentru că vedeţi ce a păţit Gigi Becali din această cauză", a spus după meci cel mai bogat român.

Cadu, antrenor-jucător din vară

Căpitanul CFR-ului, Ricardo Cadu, ajuns la 31 de ani, a primit o veste impresionantă de la conducătorii clubului. Arpad Paskany şi Iuliu Mureşan au decis să-i răsplătească cele 8 trofee câştigate de portughez la Cluj în cei şapte ani de când îmbracă tricoul vişiniu şi fundaşul va deveni din vară antrenorul secund al lui Trică. El va continua însă să joace şi va fi puntea de legătură între antrenori, vestiar şi conducere.


 
 
Loading...