CFR Cluj a fost umilită de AS Roma în Liga Europa

Ultima actualizare:

    Clujenii au fost depășiți pe toate planurile de AS RomaFOTO: EPA
Clujenii au fost depășiți pe toate planurile de AS RomaFOTO: EPA

Se spune că de ce ”ți-e frică nu scapi”. Cum lui Dan Petrescu i-a fost teamă maximă de meciul cu AS Roma, aceasta s-a transmis și elevilor săi, care au încasat cea mai dură bătaie din istoria europeană a clubului: 0-5. A fost prima înfrângere din această ediție a Ligii Europa.

Nici nu începuse bine meciul și italienii au deschis scorul pe ”Olimpico” din Roma. Era secunda 57 când Mkhitaryan a intrat în istoria clubului ca fiind cel mai rapid marcator al romanilor în cupele europene. Fără apărătorii centrali titulari pe teren, accidentați sau infectați cu coronavirus, românii au mai încasat două goluri într-o jumătate de oră. Ibanez în minutul 24 şi Mayoral în minutul 34 au majorat scorul și la pauză era 3-0 pentru italieni, care nici transpirați nu au intrat la vestiare. După pauză, italienii, fără să forțeze, au mai înscris două goluri, prin același Mayoral, în minutul 84, şi prin Pedro Rodriguez, în minutul 89. Astfel s-a scris una dintre cele mai negre pagini din istoria clubului care a cucerit ultimele trei titluri de campioană a României. Peste trei săptămâni, după pauza luată pentru echipa națională, la Cluj, CFR are șansa de a mai șterge din impresia negativă lăsată aseară, pentru că în România vor veni chiar italienii. Iar până atunci, ardelenii trebuie să iasă din degringolada în care au intrat și care, dacă va continua, va însemna sfârșitul unei epoci în fotbalul românesc.

La finalul partidei, Dan Petrescu era negru de supărare. „Toată lumea e supărată, mă deranjează scorul. Eu nu am avut nicio pretenție, ați vazut care era banca. Mă gândeam la un scor mai strâns, nici noroc nu am avut, parcă orice șut pe poartă a fost gol. Am avut un penalty clar la 3-0, nu am ce să le zic băieților, dar e foarte greu să nu ai jucători. Eu am tras un semnal de alarmă de foarte mult timp. Cestor era pe lista UEFA), nu mai e. Pe Vinicius nu știm dacă mai putem să-l punem, Omrani e accidentat, stă trei luni. Dacă mai facem vreun rezultat pozitiv, va fi un miracol. Nu avem cum să facem nimic. Important e să nu pierdem duminică. Nu văd ce putem face în viitor, jucătorii pe care vrem să îi luăm sunt liberi de contract, n-au jucat fotbal de trei luni. Am avertizat că nu am jucători, asta s-a văzut la meciul de astăzi”, a spus Petrescu, la finalul partidei.

Nici căpitanul CFR-ului, Mario Camora, nu era mai vesel: ”Este greu să avem explicaţii, suntem trişti, supăraţi, echipa nu a intrat bine în meci. Dar acum, trebuie să ridicăm capul şi să mergem mai departe. Când joci cu o echipă aşa mare, din două ocazii trebuie să dai gol. E greu de digerat, trebuie să vedem ce greşeli am făcut, e bine că vine pauza, să revină jucătorii accidentaţi şi cei bolnavi de Covid. Avem patru puncte, mai avem şansa noastră”, a declarat Camora după meci.

Cel de-al doilea meci din grupă, Young Boys Berna – ȚSKA Sofia, s-a disputat aseară, după închiderea ediției.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net