A fost o zi cu emoții pentru fanii a trei echipe românești care vor juca în cupele europene în următorul sezon. Doar CFR Cluj, reprezentanta României în Liga Campionilor, poate spune că a avut ghinion. Cele două echipe din Liga Europa, FCSB și Craiova, pot răsulfa ușurate.


CFR Cluj va juca în primul tur preliminar al Ligii Campionilor contra campioanei Kazakstanului, FC Astana. Una dintre cele trei formații cu care ardelenii nu ar fi vrut să cadă sub nici o formă. ”Nu suntem foarte bucuroşi de această tragere, la Astana e o deplasare extrem de lungă, e un teren artificial. Astana este o echipă incomodă, dar dacă vom trece de ei, vom fi cap de serie şi apoi am avea un parcurs relativ mai uşor. Vom analiza foarte bine, vom studia şi ne vom pregăti foarte bine”, a declarat directorul sportiv al echipei, Bogdan Mara, la Digisport. La FC Astana este titular și fostul dinamovist Dorin Rotariu, iar echipa este una periculoasă și pentru că are o experiență deosebită în cupele europele, deoarece a jucat mereu în ultimii ani în grupele Ligii Campionilor sau Ligii Europa. Primul meci va avea loc în deplasare, în 9-10 iulie, iar returul se va disputa la 16-17 iulie, la Cluj.

În Liga Europa, sorții au fost ceva mai darnici. Așa cum ne-a obișnuit, FCSB a avut din nou noroc, așa că nu doar că va ajvea un adversar la îndemână, dar va face și o deplasare scurtă: până în Republica Moldova. Meciurile cu Milsami Orhei vor avea loc la 11 iulie (în România) și la 18 iulie (în deplasare). Universitatea Craiova va avea, la rândul ei, o adversară la îndemână: Sabail, din Azerbaidjan. Prima manșă va avea loc în deplasare, la 11 iulie, returul urmând să se dispute la Craiova, la 18 iulie.

Loading...