CFR Cluj, la 3 pași de fericire. Cum ajunge echipa lui Dan Petrescu în grupe

Ultima actualizare:

    Francezul Omrani a dat golul victoriei cu Maccabi
Francezul Omrani a dat golul victoriei cu Maccabi

Dacă trec și de returul cu Maccabi, clujenii vor fi la singură „dublă” de îndeplinirea obiectivului european, calificarea în faza grupelor, cel puțin în Liga Europa.

După 1-0 pe teren propriu cu Maccabi, echipa lui Dan Petrescu a luat o oțiune serioasă pentru calificarea în turul trei preliminar al Ligii Campionilor. Ar fi o performanță care ar garanta CFR-ului cel puțin un loc în play-off-ul Ligii Europa.

Până la calificarea în grupele Ligii Campionilor mai e mult, dar CFR-ul s-a apropiat de o prezență în grupele celei de-a doua competiții continentale, acesta fiind și obiectivul minim trasat jucătorilor lui Dan Petrescu. Clujenii știu că victoria de miercuri seară cu Maccabi (1-0) le-a deschis serios drumul spre turul trei preliminar al Ligii Campionilor și, implicit, spre un eventual „colac de salvare” oferit de play-off-ul Ligii Europa. Practic, dacă totul va decurge conform planului la returul din Israel, CFR Cluj va mai avea nevoie de o singură calificare pentru accesul în grupele Ligii Europa (ori cu Celtic în faza următoare, ori în play-off-ul de la finalul lui august). „Ar fi fost mai bun un 2-0, mai ales că am avut ocazii”, a declarat Dan Petrescu, plângându-se de șansele irosite de Omrani și Rondon. „Nu le-am cerut să se retragă. La pauză le-am spus să mergem peste ei, să le dăm și golul doi. Dar ceva n-a mers, sunt nemulțumit de chestia asta”, a completat tehnicianul de 51 de ani.

Programul aglomerat din această perioadă și miza enormă a meciurilor din Europa l-au dat peste cap pe Dan Petrescu. „Nici nu mai știu unde sunt, în ce oraș. Studiez atâtea meciuri, adversari”, a mărturisit antrenorul CFR-ului. „Nu-mi place cum e făcută competiția asta, Champions League. Ne batem ca nebunii un an întreg și ne trezim că jucăm din două în două zile, iar dacă ieșim din Europa nici nu câștigăm bani, nici nimic. Și apoi o luăm de la capăt și ne batem iar ca nebunii între noi. Campioana unei țări trebuie să joace în grupe, nu locul patru”, a răbufnit Dan Petrescu, susținând o idee pe care a afirmat-o și Gică Hagi.

Până la manșa decisivă de marți cu Maccabi Tel Aviv, CFR primește mâine în Gruia vizita lui Dinamo, în derby-ul etapei a treia din Liga I. „Dacă băgăm toată echipa, n-avem nici o șansă marți. E greu pentru jucători de 33 de ani să joace sâmbătă și marți. Va fi ca la Clinceni, unde am schimbat opt jucători”, a declarat Dan Petrescu. Ieri, oficialii CFR-ului au rezolvat și transferul fundașului Mihai Butean de la Astra. „Îl aștept să semneze, să-l bag cu Dinamo, că n-am jucători”, spunea Petrescu după meciul cu Maccabi.

Dacă se va califica în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, CFR Cluj se va duela cu scoțienii de la Celtic Glasgow. Alb-verzii au spulberat-o în prima manșă din turul doi pe Nomme Kalju (Estonia) cu un 5-0 care îi scutește de emoții în vederea returului de săptămâna viitoare. În schimb, dacă va fi eliminată de Maccabi, CFR va merge în turul trei preliminar al Ligii Europa, acolo unde o așteaptă echipa lituaniană Suduva (5-0 în deplasare cu Tre Penne din San Marino).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net