CFR Cluj se bate cu vikingii în preliminariile Ligii Campionilor

Ultima actualizare:

    Ardelenii au câştigat la Sfântu Gheorghe în prelungiri după un penalty inexplicabil comis de Vaşvari şi transformat de DeacFoto: Click!
Ardelenii au câştigat la Sfântu Gheorghe în prelungiri după un penalty inexplicabil comis de Vaşvari şi transformat de DeacFoto: Click!

CFR Cluj nu se poate plânge de ghinion, dar nici n-a avut parte de noroc la tragerea la sorţi a turului doi preliminar al Ligii Campionilor. Dubla cu suedezii de la Malmö se joacă la finalul lunii iulie, primul meci în Gruia.

Din urna outsiderelor, CFR Cluj a evitat în această fază echipe precum Ludogoreţ, Celtic, Legia sau Dinamo Zagreb, astfel că echipa lui Edi Iordănescu se poate declara mulţumită. E adevărat, n-a fost să fie nici Şerif Tiraspol sau Qarabag Agdam, formaţiile cele mai slabe, cel puţin pe hârtie. Sorţii au scos-o în calea CFR-ului pe Malmö FF, cu condiţia ca aceasta să treacă de un prim tur extrem de lejer, contra câştigătoarei din preliminariile preliminariilor, un „baraj” în patru între Santa Coloma (Andorra), Drita (Kosovo), La Fiorita (San Marino) şi Lincoln (Gibraltar).

Malmö e gruparea care domină fotbalul suedez cu patru titluri cucerite în ultimii cinci ani şi care jucat două sezoane la rând (2014-2015 şi 2015-2016) în grupele Ligii Campionilor, astfel că suedezilor nu le lipseşte experienţa în cupele europene.


    Malmo e cea mai valoroasă echipă a Suediei din ultimii ani
Malmo e cea mai valoroasă echipă a Suediei din ultimii ani

Singura veste bună pentru CFR e că Malmö suferă în actuala stagiune (primăvară-toamnă), fiind pe locul 10 după 12 etape. Ca urmare, „albaştrii” au schimbat săptămâna trecută antrenorul, pe banca tehnică fiind adus un tehnician german, Uwe Rösler. Vedeta echipei e veteranul atacant Marcus Rosenberg (35 de ani), un fost internaţional suedez trecut pe la Ajax şi Werder Bremen. Dacă nu va trece de Malmö, CFR Cluj va continua în Liga Europa, pe un sector special rezervat echipelor eliminate din preliminariile Ligii Campionilor.

UEFA organizează mâine tragerea la sorţi a meciurilor din primele două tururi preliminare ale Ligii Europa. Vicecampionii de la FCSB intră direct în turul secund, unde sunt capi de serie, cei mai dificili adversari anunţându-se Hapoel Haifa (echipa lui Tamaş), Glasgow Rangers şi ŢSKA Sofia. În schimb, Viitorul lui Gică Hagi va juca încă din primul tur preliminar, din postura de cap de serie, contra unei formaţii abordabile. Lucrurile se pot complica pentru Viitorul în turul secund, pe lista posibilelor adversare numărându-se FC Sevilla, Atalanta, Bordeaux sau Beşiktaş.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net