Sorți au fost cât se poate de favorabili cu CFR. Campioana României va disputa primul meci în preliminariile celei mai importante competiții continentale intercluburi cu Floriana. Clujenii vor debuta în ediția 2020/2021 a Ligii Campionilor în Malta


Desfășurată la Nyon, ieri, tragerea la sorţi a stabilit că meciul se va disputa în 18 sau 19 august, în Malta. Partida ar putea avea loc pe un teren neutru, dacă gazdele nu pot organiza întâlnirea din cauza pandemiei de COVID-19. Întâlnirile din această fază se dispută într-o singură manşă, cu prelungiri şi lovituri de departajare, în caz de egalitate. Învingătoarea se va califica în al 2-lea tur preliminar al Ligii Campionilor, iar învinsa va ajunge în turul secund al calificărilor din Liga Europa.
CFR Cluj a fost desemnată cap de serie în această etapă a competiției, iar Uniunea Europeană de Fotbal Asociație (UEFA) a plasat campioana României în Grupa a 3-a, alături de alte două favorite, Ludogoreţ (Bulgaria) şi Omonia Nicosia (Cipru). Clujenii ar fi putut să mai joace cu Buducnost Podgorica (Muntenegru) şi FC Ararat (Armenia), formații provenind din țări cu o cotă mai bună în plan internațional.
Pentru a ajunge în grupele Ligii Campionilor, CFR Cluj trebuie să treacă de trei tururi preliminare, jucate într-o singură manşă, şi de play-off, care va avea loc în două manşe.
În aceeași fază a preliminariilor vor mai evolua și alte formații cunoscute. Iată câteva partide: Ferencvaros (Ungaria) - Djurgarden (Suedia), Celtic Glasgow (Scoţia) - KR Reykjavík (Islanda), Legia Varşovia (Polonia) - Drita (Kosovo)/Linfield (Irlanda de Nord), Şerif Tiraspol (Republica Moldova) - Fola Esch (Luxemburg), Connah's Quay Nomads (Ţara Galilor) - FK Sarajevo (Bosnia-Herţegovina), Steaua Roşie Belgrad (Serbia) - FC Europa (Gibraltar), Buducnost Podgorica (Muntenegru) - Ludogoreţ (Bulgaria), FC Ararat-Armenia (Armenia) - Omonia Nicosia (Cipru), Dinamo Tbilisi (Georgia) - KF Tirana (Albania) și Dinamo Brest (Belarus) - FC Astana (Kazahstan). 

Loading...