CFR Cluj și Universitatea Craiova s-au neutralizat în ultimul meci oficial din Liga 1 în 2020

Ultima actualizare:

    Balonul șutat de Ovidiu Bic a căzut pe linia porţii clujenilorFoto: sportpictures.eu
Balonul șutat de Ovidiu Bic a căzut pe linia porţii clujenilorFoto: sportpictures.eu

La final, oaspeții au acuzat arbitrajul lui Radu Petrescu, susținând că ar fi meritat să câștige partida. În urma acestei remize, Craiova și CFR Cluj staționează pe locurile 2, respectiv 3, în urma liderului FCSB.

Reeditare a confruntării care a decis campioana în ediția 2019/2020, disputa de la Cluj n-a fost una foarte spectaculoasă. Poate și fiindcă au și cele mai bune apărări din campionat, cele două rivale s-au neutralizat. Astfel că nu s-a înscris niciun gol până la final. Atunci când antrenorul Universității Craiova, Corneliu Papură, a răbufnit. "Nu sunt mulţumit de rezultat pentru că am avut ocaziile cele mai mari. Cred că am avut şi un gol valabil pe final (n.r. - în minutul 90, un balon trimis în bară de Ovidiu Bic a căzut pe linia porţii). Nu pot să fiu mulţumit de rezultat din momentul în care avem astfel de situaţii. E nedrept!”, a spus tehnicianul care a văzut și cartonașul roșu pe final de meci. „I-am atras atenţia că a fost gol (n.r. – arbitrului). Atâta tot! Și a venit şi mi-a dat al doilea galben. Cred că e o măsură prea dură în raport cu faza”.Întrebat dacă echipa sa și-a revenit după eșecul (0-2) cu FCSB, abordând partida de la Cluj cu o altă atitudine, Papură a răspuns: „Am tratat fiecare meci la fel. Numai că în momentul în care, etapa trecută, am primit gol am căzut. Dar acum am arătat caracter. Am arătat că suntem o echipă puternică şi ne putem mobiliza în momente grele. (...) E prima parte a campionatului. Nu sunt mulţumit sau nemulţumit. Aşa au stat lucrurile.Vedem ce facem în partea a doua a campionatului”, a concluzionat Papură.

CFR, neînvinsă cu Iordănescu

Cu toate că oamenii săi au pierdut două puncte ce se pot dovedi prețioase în lupta pentru titlu, antrenorul lui CFR Cluj, Edi Iordănescu, s-a declarat mulţumit de rezultat. "Sunt aproape patru săptămâni de când am venit. Sunt foarte multe lucruri pozitive şi semnale bune pentru noi. Am avut patru jocuri foarte grele, într-un timp extrem de scurt şi comprimat şi cu deplasarea la Berna. Patru jocuri fără gol primit. E un element extrem de pozitiv şi asta mă bucură. Înseamnă siguranţă, înseamnă echilibru, înseamnă organizare. În trei meciuri am marcat de două ori. Astăzi (n.r. – miercuri) nu am reuşit. Am avut situaţiile noastre, au fost situaţii clare cu Vinicius, cu Burcă, au fost şi alte momente în care puteam să creăm situaţii. Craiova a avut şi ea situaţiile ei”, a spus bucureșteanul, care și-a făcut apoi bilanțul. „Cred că închidem anul bine. Zece puncte din douăsprezece posibile, în condiţiile adversariilor foarte grei pe care i-am avut. Se vede că echipa are nevoie de energie, de pauză ca să-şi încarce bateriile. Trăgând linie, mă bucură că echipa este neînvinsă în competiţie de când lucrăm împreună şi lucrul acesta îmi dă încredere pentru viitor".

CFR Cluj – Univ. Craiova 0-0

CFR Cluj: Bălgrădean - Manea (Susici, 75), Burcă, Vinicius, Camora - Deac, Soares (Păun, 82), Djokovici - Gâdea (Chipciu, 9 / Pereira, 75), Debeljuh, Costache (Itu, 81). Antrenor: Edward Iordănescu;CSU Craiova: Pigliacelli - Vlădoiu, Bălaşa, Papp (M. Constantin, 70), Bancu - Nistor, Bic, Cicâldău - V. Constantin (Bărbuţ, 56), Mamut, Ofosu. Antrenor: Corneliu Papură.Arbitri: Radu Petrescu, asistat de Mircea Grigoriu şi Marius Nicoară - Andrei Chivulete

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net