CFR Cluj, spaima Ligii 1

Ultima actualizare:

    Bokila a jucat  la Petrolul 31 de  meciuri şi a marcat  16 goluri în sezonul  2012/ 2013FOTOGRAFII: Sportpictures.eu
Bokila a jucat la Petrolul 31 de meciuri şi a marcat 16 goluri în sezonul 2012/ 2013FOTOGRAFII: Sportpictures.eu

Ieşirea din insolvenţă le-a dat aripi ardelenilor, care nu se mai gândesc decât la un singur lucru: cum să devină campioni în sezonul următor!

Pentru asta nu stau însă cu mâinile în sân şi rup piaţa transferurilor, aşa cum au făcut în verile din 2007, 2009 şi 2011, urmate de câştigarea titlului. Iar ultimele două înregimentări sunt de-a dreptul de clasă!

CFR Cluj adusese până spre finalul săptămânii trecute nu mai puţin de şapte jucători, Balic, Hoban, Alexandru Vlad, Coman, Urko Vera, Paulo Vinicius şi Pelayo. Doar fostul internaţional, revenit acasă după o aventură în Israel, şi fundaşul stânga transferat de la Dnipro, spun cu adevărat ceva, restul fiind pariuri. Ei bine, în weekend au venit şi certitudinile! Jeremy Bokila a negociat la sânge cu Dinamo, unde a fost dorit enorm de Cosmin Contra, fostul său antrenor de la Petrolul, dar semnătura şi-a pus-o pe contractul cu CFR. 

Atacantul congolez a fost obţinut împrumut de la gruparea turcă, Akhisarspor, iar preşedintele ardelenilor a dezvăluit care a fost argumentul lor suprem: banii. ”L-am deturnat pe Bokila. I-am oferit mai mult decât Dinamo. Este un jucător bun, ţin minte cum am pierdut finala Cupei cu Petrolul Ploieşti, când a dat un gol foarte frumos de lângă Cadu. Am început negocierile în paralel cu Dinamo. S-a mers aşa, până când a ales o viaţă mai bună”, a spus Iuliu Mureşan. 

Bokila va câştiga la Cluj în jur de 15.000 de euro pe lună, dar cu el abia au început transferurile bombă în Gruia. Imediat după ce s-au înţeles cu africanul, CFR-iştii au anuţat că sunt pe cale să obţină şi semnătura lui Silviu Lung junior, portarul Astrei, care nu mai poate continua la Giurgiu în condiţiile care se anunţă la echipă.  “E destul de greu, însă cred că o să reuşim să-l luăm şi pe el. O să oferim Astrei şi doi jucători la schimb, Nascimento şi Nouvier. Lung este rezonabil, profesionist, un portar foarte bun pe care ni-l dorim. Mai sunt doar mici detalii de pus la punct cu clubul, însă, în mare, lucrurile sunt rezolvate”, a declarat Mureşan, care anunţă practic tragerea pe linie moartă a titularului de anul trecut, Mihai Mincă. 

Acesta a spus că nici după Lung nu va încheia campania de achiziţii, ci abia după ce vor mai aduce doi atacanţi, un mijlocaş central şi două extreme, ceea ce ar însemna un total de 14 transferuri într-o singură vară. Totul cu speranţa unui nou titlu.

Bud şi Antal, cele mai mari pierderi


    Bud a fost  golgheter la CFR
Bud a fost golgheter la CFR

Înregimentările masive nu trebuie să dea însă peste cap bugetul clubului, astfel încât clujenii au făcut curat înainte de ultimele veniri. Astfel, de la CFR au plecat după încheierea sezonului nu mai puţin de 16 jucători. Dintre aceştia, cei mai importanţi sunt Cristi Bud şi Liviu Antal, rămaşi liberi, dar şi Sorsa, cumpărat de Osijek, şi Gomelt, întors la Bari, în Serie B. De asemenea, Juan Carlos, Marc, Tânc, Vâtcă, Dan Roman, Mureşan, Spehar, şi Larie, plecat la FCSB, nu vor mai face nici ei parte din lotul lui Dan Petrescu.


    Antal este unul  dintre cei  16 jucători  plecaţi de la Cluj
Antal este unul dintre cei 16 jucători plecaţi de la Cluj
image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net