Echipa antrenată de Dan Petrescu și-a trecut în palmares al cincilea titlu din istorie în Liga I și al doilea consecutiv.


După 1-0 cu Craiova, CFR Cluj a scăpat de emoțiile unui meci cu trofeul pe masă contra celor de la FCSB, reușind să-și adjudece titlul de campioană în Liga I cu o etapă înainte de finalul play-off-ului. Antrenorul Dan Petrescu izbutește astfel să lege două titluri la rând la cârma grupării ardelene.

CFR avea nevoie de un rezultat de egalitate în meciul de ieri din Gruia contra lui CSU Craiova pentru a încheia socotelile înainte de derby-ul cu FCSB din ultima etapă. „Să fie omenie” au afișat suporterii olteni deplasați la Cluj-Napoca, sugerând faptul că o remiză n-ar fi deranjat pe niciuna dintre echipe în încercarea de a-și îndeplini obiectivele. Cu un prim 11 decimat de accidentări, Craiova lui Corneliu Papură era însă ultima speranță a lui Gigi Becali de a reaprinde bătălia pentru întâietate în Liga I.

Șansele FCSB-ului la titlu au fost spulberate încă din startul partidei de aseară, CFR-ul fructificând prin Culio un penalty acordat cu o oarecare ușurință de Ovidiu Hațegan, cel mai valoros arbitru român al momentului. Cu 1-0 pe tabelă, formația lui Dan Petrescu a simțit și mai aproape aroma celui de-al doilea titlu consecutiv, motiv pentru care clujenii n-au mai forțat deloc. Noroc însă și cu Arlauskis, care a salvat CFR-ul de la două goluri ca și făcute, execuțiile lui Andrei Cristea și Fortes lovindu-se de inspirația portarului lituanian. „Campionii, campionii!” a fost refrenul la modă pe arena clujeană pe întreg parcursul reprizei secunde, susținătorii CFR-ului anticipând astfel sărbătoarea celui de-al cincilea titlu de campioană în Liga I, al doilea consecutiv. În aceste condiții, marele meci FCSB – CFR din ultima etapă a play-off-ului s-a transformat într-un simplu „amical”. În schimb, cei de la CSU Craiova vor tremura în continuare pentru poziția a treia în clasament și, implicit, pentru un loc în cupele europene în sezonul viitor.

Loading...
Citeste tot despre: