Campionii României au remizat (1-1) cu Young Boys, în a doua etapă din Liga Europa, și l-au pierdut pe fundașul Vincius, care s-a accidentat


Antrenorul Dan Petrescu a acuzat problemele de lot cu care se confruntă campioana României. “Indiferent pe cine luăm mâine, pe Maradona şi pe Pele, nu avem cum să-i punem pe lista UEFA”, a declarat tehnicianul.
CFR a remizat cu formația din Berna, dar a rămas pe locul 1 în Grupa A din Liga Europa, la egalitate de puncte (4) cu AS Roma, care n-a putut trece de ȚSKA Sofia (0-0). „Noi facem minuni”, a declarat Petrescu după meci, cu trimitere la faptul că formația sa rămâne neînvinsă în Europa (șapte meciuri la rând) deși nu s-a întărit suficient în perioada în care au fost permise ultimele transferuri de jucători. “Sunt terminat din punct de vedere psihic. Am mai pierdut un jucător. Prea mulţi jucători absenţi. În Europa trebuie să inventez un cuplu de fundaşi centrali.  (...) Îmi reproşez mie că s-a accidentat Vinicius. Normal că e grav. Pe Manea l-am luat din tribună şi l-am pus fundaş central. A jucat excelent”, a spus Petrescu la LookSport+.
Omul de fotbal s-a referit din nou la statutul  formației sale, subliniind diferențele de buget. “Nu vedeţi cine suntem noi şi cine sunt alţii? Campioana Elveţiei are nu ştiu ce buget. Avem băieţi care se sacrifică foarte mult şi rezultatul este foarte bun dacă nu conduceam. Când am zis şi că ŢSKA Sofia e echipă foarte bună s-a spus că Dan Petrescu nu înţelege fotbalul. Cum a făcut atunci egal la Roma? Dacă-i aveam pe Cestor, pe Vinicius, pe Bordeianu nu aveam de ce să mă plâng. Acum sunt puţin speriat. Trebuie să inventez nişte fundaşi centrali care nu au fost aduşi când am cerut eu. Atunci ne merităm soarta. Eu cer ce vreau şi ce cred că e bine. Eu doar antrenez. Dacă nu mi se aduc jucători eu nu pot să joc fundaş central. În apărare e deranj mare”, a concluzionat tehnicianul.
CFR Cluj are un program infernal în această perioadă, urmând a juca cu Gaz Metan Mediaș (duminică, 1 noiembrie, acasă), la Roma (joi, 5 noiembrie) și la Pitești, cu FC Argeș (duminică, 8 noiembrie). 
CFR Cluj – Young Boys Berna 1-1
Au marcat:
Rondon (min. 62),  respectiv Fassnacht (min.  69)
CFR Cluj: Bălgrădean – Susic, Vinicius (Manea, 14), Burcă, Camora –Hoban (Itu, 79), Djokovic – Păun (Pereira, 79), Rondon, Deac (Chipciu, 63) – Debeljuh (Omrani ’46).
Antrenor: Dan Petrescu.
Young Boys Berna: Ballmoos – Hefti (Garcia, 63), Camara (Sulejmani, 74), Zesiger, Maceiras – Fassnacht, Lustenberger, Aebischer (Sierro, 75) – Elia (Gaudino, 63), Nsame, Moumi Ngamaleu (Siebatcheu, 74).
Antrenor: Gerardo Seoane.
Arbitri: Glenn Nyberg, ajutat de Mahbod Beigi şi Andreas Soderqvist şi de rezerva Bojan Pandzic (toți din Suedia).

 
 
Loading...